Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        3. İç Anadolu Bölgesi Dilcileri Sürekli Çalıştayı, ERÜ'de başladı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından düzenlenen 'III. İç Anadolu Bölgesi Dilcileri Sürekli Çalıştayı' başladı.

        Fen Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen çalıştayın açılış programına Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Argunşah ile çok sayıda akademisyen katıldı.

        Prof. Dr. Mustafa Argunşah, bu yılki çalıştayın konusunu Türk Dili Gramerinin yazımının oluşturduğunu söyledi.

        Prof. Dr. Argunşah, "Bu toplantıda uzman konuşmacılarımız tarafından gramerimizin önemli sorunları ortaya konulacak, çözüm önerileri getirilecek ve özellikle genç araştırmacılarımızın aklındaki sorular cevaplandırılacaktır. Toplantımız 4 ayrı oturum şeklinde gerçekleştirilecektir. Konuşmacılarımızın her biri sunum yaptığı konulara son derece hâkim bilim insanlarıdır." dedi.

        Konuşmasında dilin milli birlik ve beraberlik için en önemli unsur olduğu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız da, "Bildiğiniz gibi dil, milletlerin milli birliklerinde ve bütünlüklerinde oldukça önemli bir unsurdur. Bizim ülkemiz ise şu anda milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olan dönemden geçmektedir. Bu şekilde bakıldığında bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan Erciyes Üniversitesi olarak mutluluk ve onur duyuyoruz. Dil bir organizmadır ve ilgiye muhtaçtır. Eğer bir organizma ilgisiz kalırsa onu bir takım hastalıklar etkiler. Bizim dilimizin böyle bir etkide kalması milletimiz için çok büyük bir tehdit arz eder. Bundan dolayı bu tür toplantıların sürekliliğini oldukça önemsediğimizi belirtmek isterim." diye konuştu.

        Çalıştayın açılış programında son konuşmacı Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçalin, yüz yüze, göz göze iletişimin önemine değindi.

        Prof. Dr. Kaçalin, "Şimdiki teknoloji, dolayısıyla birçok arkadaşımız teknik haberleşme yöntemleriyle görüşme fırsatına sahip ise de, yüz yüze, göz göze, el tutarak bir masada oturarak konuşmanın hazzı başkadır. Bu bakımdan yüz yüze iletişim önemli." dedi.

        Konuşmasında gramere dair tereddütlerini dile getiren Prof. Dr. Kaçalin, "Bir bilim bazen kendi kendisini oluşturamıyor. Karşısına geçip, karşıdan bunu oluşturup ve seyretmek gerekiyor. Böyle olunca yabancı dillerin öğretimi ve eğitiminde Türkçe'nin bazı eksikliklerini, gramer yazılışı eksikliklerini görebiliyoruz."diye konuştu.

        Dil konusunda çok sayıda akademisyenin sunum yapacağı çalıştay, 6 Eylül Salı günü sona erecek.

        (SK)

        05.09.2016 14:36:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa