Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zabıta Teşkilatı'nın 190. kurutuluş yıl dönümü

        - Tüm Bel-Sen Eskişehir Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri Erol Yılmaz:

        - "Zabıta çalışanlarımız ekonomik ve sosyal hakları, Özlük hakları bakımından büyük sorunlar yaşamaktadır"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Tüm Bel-Sen üyesi zabıtalar, Zabıta Teşkilatı'nın 190. kurutuluş yıl dönümü ve Zabıta Haftası dolayısı ile bir araya geldi.

        Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan zabıtalar adına açıklamayı Tüm Bel-Sen Eskişehir Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri Erol Yılmaz okudu. Zabıtalar Haftasının 190. yılını bu yıl da buruk kutladıklarını dile getiren Yılmaz, "Zabıta emekçilerinin yaşamlarını tıkayan sorunlar kangren haline gelmiştir. Zabıta çalışanlarımız ekonomik ve sosyal hakları bakımından gerekse de özlük hakları bakımından büyük sorunlar yaşamaktadır. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli, gece gündüz demeden 24 saat esasına göre görev yapmakta, buna karşılık gerçek emeklerinin çok altında maaş almaktadırlar" dedi.

        Sendikaları Tüm Bel-Sen'in sorunların çözümü için TBMM nezdinde gerekli yasal ve idari düzenlemeler yapılması ve hukuksal alanda meşru mücadele ettiğine dikkat çeken Yılmaz şöyle devam etti:

        "Genel İdari Hizmetler sınıfında olan zabıtalar yaptıkları görev zorluğu nedeniyle bu hizmet sınıfından çıkarılmalı ve 657 sayılı DMK 36. Maddesine 12 hizmet kolu olarak belediye Zabıtası Hizmetleri Sınıfı ibaresi eklenmelidir. Zabıta memurlarına yıpranma hakkı tanınmalı, fiili hizmet zammından yararlanmaları sağlanmalıdır."

        (MY-MET-Y)

        05.09.2016 14:29:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Eskişehir İlçeleri
        Tüm Eskişehir Haberleri
         Eskişehir

        Eskişehir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa