Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOSGEB'den selden etkilenen imalatçılara destek kredisi

        (Fotoğraflı)

        Akif Yaman

        BARTIN (İHA) - KOSGEB Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta, doğal afet, yangın, terör nedeniyle iş yerleri zarara uğrayan imalatçı işletmelere, KOSGEB tarafından 100 bin lira acil destek kredisi verileceğini açıkladı.

        Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bartın İl Müdürü Abdurrahman Usta, Kurucaşile'de selden etkilenerek zarar gören imalatçı işletmeleri ziyaret etti. Usta Kurucaşile ziyaretinde Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın ile tekne imalatı yapan işletmeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

        Faiz KOSGEB tarafından karşılanacak

        KOSGEB'in Acil Destek kredisi ile ilgili olarak işletmelere bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Usta; "Sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına gibi doğal afetler, genel grev, yangın, halk hareketleri, terör gibi durumlardan etkilenen ve bu durumu ilgili resmi makamlardan belgeleyen, KOSGEB Veri Tabanı'na kaydı onaylı, imalat sanayiinde faaliyette bulunan işletmelerin 100 bin TL'ye kadar protokol kapsamında anlaşmalı bankalardan çekecekleri kredinin 25 bin TL'ye kadar olan faizinin tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Anapara geri ödemesi ise ilk 12 ay ödemesiz olup sonrasında 3'er aylık 8 eşit taksitte toplam 36 ay vadeli olarak uygulanacaktır. Programdan yararlanmak isteyen işletmeler, KOSGEB veri tabanına kayıtlarını yaptırdıktan sonra protokole taraf Akbank A.Ş., Denizbank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerdir" dedi.

        (AY-RFK-Y)

        05.09.2016 14:02:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bartın İlçeleri
        Tüm Bartın Haberleri
         Bartın

        Bartın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa