Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi" Adana Optimum'da açıldı

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Birlik ve beraberliğimizin sembolü Çanakkale Savaşları'nı her yaştan insana anlatmak üzere hazırlanan "Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi", Adana Optimum Alışveriş Merkezi'nde ziyarete açıldı. 5 yıldır tüm Türkiye'yi dolaşan 101 yıllık tarihin izlendiği müze sergi ilk andan itibaren Optimum ziyaretçilerinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

        Ajans 2023 ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından oluşturulan ve AVM'nin ikinci katında ziyarete açılan müze sergi, özellikle gençlere Çanakkale destanını ve ruhunu bilinçli olarak yansıtmayı hedefliyor. Müzede 101 yıllık tarihin izlerini taşıyan Çanakkale Savaşları'ndan kalan malzemeler, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale'yi yansıtan yapılarla ilgili maketler ve o döneme ait fotoğraflar Çanakkale türküleri eşliğinde sergileniyor.

        5 yıldır Türkiye'yi karış karış dolaşan ve sergilendiği her yerde büyük ilgi gören müze, uzman rehberlerin anlatımıyla Çanakkale mücadelesini adeta yeniden yaşatıyor. Savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler ve kişisel eşyalar ile gerçek fotoğraflar, ziyaretçileri tarihin derinliklerine doğru unutamayacakları duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

        Bire bir boyutlarda maketler Çanakkale Savaşı'nı Optimum'a taşıdı

        Müzede her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekecek bölümler yer alırken, çocuklar ve gençler, özellikle dönemi yansıtan maketlere ilgi gösterdi.Bire bir boyutlarda hazırlanmış döneme ait sahra topu, keşif uçağı ve gemi maketleri ile yine dönemin kahramanlarını yansıtan üç boyutlu askerler tarihin etkisini neredeyse gerçeğe dönüştürüyor.

        Tarihimizin en önemli dönemlerinden biri olan Çanakkale mücadelesini günümüz insanlarıyla buluşturan "Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi", 11 Eylül Pazar gününe kadar Adana Optimum'da ücretsiz olarak gezilebilecek.

        (ELF-Y)

        05.09.2016 13:36:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Adana İlçeleri
        Tüm Adana Haberleri
         Adana

        Adana

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa