Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sakarya Üniversitesi'nde 'Sektörel İşbirliği Toplantısı' düzenlendi

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, MEYOK Koordinatörlüğü ve İŞKUR tarafından 'Sektörel İşbirliği Toplantısı' düzenlendi.

        Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın ve İŞKUR Şube Müdürü Necmettin Yıldız'ın konuşmacı olarak katıldıkları toplantıya Sakarya'da faaliyet gösteren 100 ve üzeri işçi çalıştıran işletmelerin temsilcileri ile akademisyenler katıldı. +1 Eğitim Modelleri ve Mesleki Uygulamalar başlıklı toplantıda 3+1 ve 7+1 eğitim modelleri, uygulamalı eğitim, Sakarya'daki İŞKUR faaliyetleri, İEP (İşbaşı Eğitimi Programı), nitelikli istihdam ile istihdamın arttırılması konularında paylaşımlar gerçekleştirildi.

        3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri ile önemli bir başarı yakalandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bu modeller sayesinde sanayinin ihtiyacına yönelik nitelikli mühendisler ve nitelikli elemanlar yetiştiğini, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulama ile bütünleştirerek, uygulama becerisine sahip olduklarını söyledi. Öğrencilerin günün teknolojisini görerek yetiştiklerinden dolayı da iş bulma imkânlarının kolaylaştığının ve öğrencilerin iş hayatının tüm şartlarını daha erken öğrendiğinin altını çizen Prof. Dr. Sarıbıyık, öğrencilerin daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip olduklarını ve böylelikle iş bulmaları hususunda önemli bir avantaj elde ettiklerini vurguladı. Gerçekleştirilen uygulamalar neticesinde iş dünyası ile akademik personel arasında olumlu bir sinerji elde edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, toplantıya katılan işletmecilere ise, "Öğrenciler bizim için önemli bir değer, üniversitede aldıkları teorik ve uygulama eğitimleriyle kazandıkları bilgileri işletmenizde ihtiyaçlarınıza göre gelin birlikte yetiştirelim" dedi. Sanayicilerin nitelikli eleman sıkıntısı yaşadığını, pek çok kişinin de iş aradığını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, "Öğrencilerimizi daha öğrenimlerine başladıkları andan itibaren sizlerle eşleştirelim ve onlara mentörlük yapın, onlar da sizlerle birlikte hayatı bizzat yerinde öğrensinler" diye konuştu.

        Sakarya'daki kamu kurumları ve STK temsilcilerinin oluşturduğu Sakarya Sinerji Ekibi organizasyonuyla gerçekleştirilen ve Sakarya'nın bir markası haline gelen SAGİF'in (Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı) önemli bir istihdam katkısının olduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, SAGİF'in iş arayan, eleman arayan, fikri olan, iş kurmak isteyen, girişimci ve işini büyütmek isteyen herkese açık olduğunu söyledi. Tüm işletmeleri SAGİF 2017'ye davet eden Prof. Dr. Sarıbıyık, gün geçtikçe organizasyonun değer kazandığını ve giderek büyüdüğünün altını çizdi. Teknoloji Fakültesi'nde hizmete giren İŞKUR Kariyer Destek Ofisi'nin hizmetlerine devam ettiğini aktaran Prof. Dr. Sarıbıyık, ofisin öğrenciler ve öğretim elemanları ile sektör temsilcileri arasında bir köprü olduğunu, öğrencilere CV hazırlama, mülakat teknikleri, iş bulma becerileri, yarım zamanlı ya da tam zamanlı iş bulma konularında destek sağlandığını belirtti. Bu bağlamda destek ofisinin bir yılda 4 bin kişiye ulaştığını kaydeden Prof. Dr. Sarıbıyık, benzer eğitimler ve yönlendirmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

        Toplantıda bir konuşma yapan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, gerek Teknokent olarak gerekse ADAPTTO (Adapazarı Teknoloji Transfer Ofisi) olarak üniversiteyi sanayi ile buluşturmada önemli çalışmalar yapmaya devam edildiğini belirtti. Prof. Dr. Tahsin Engin, "Kamuyu, üniversiteyi ve iş dünyasını bir üçgenin köşeleri kabul edersek, gelişmiş ülkelerde bu üçgenin ağırlık merkezinde teknoloji transfer ofisleri bulunuyor. 2013 yılında kurulan ADAPTTO, bugün Sakarya Üniversitesi'nin iş dünyasına açılan ana portalı haline geldi. İşletmeler için proje yazmada, patent almada, fikirleri projeye dönüştürmede ve mesleki yatırımcı bulmada ADAPTTO desteğe hazır" ifadelerini kullandı.

        İŞKUR bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında önemli adımlar atıldığını ve elde edilen istihdam rakamlarıyla Sakarya İŞKUR'un Türkiye'de birincilikler aldığını belirten İŞKUR Sakarya İl Müdürlüğü Şube Müdürü Necmettin Yıldız, devam eden projelerin yanı sıra pek çok projenin hayata geçeceğini söyledi. Yıldız, bu kapsamda işletmelere özellikle istihdam sağlanması konusunda desteğe her daim hazır olduklarını da dile getirdi. İEP (İş Başı Eğitim Programı) kapsamında önemli istihdam sağlandığını söyleyen Yıldız, Ocak ayından itibaren İEP programının yeniden devreye gireceğini ve önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca İş ve Meslek Danışmanları aracılığıyla kurumlar ve işletmeler arasında nitelikli istihdam sağlanması konusunda hassasiyetlerini belirten Yıldız, çalışmaların incelikle devam ettiğini söyledi.

        (RŞ-RFK-Y)

        05.09.2016 13:31:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sakarya İlçeleri
        Tüm Sakarya Haberleri
         Sakarya

        Sakarya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa