Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Finike Ernez'e yeni yol

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, Finike'ye 60 kilometre uzaklıktaki Ernez Mahallesi için açılan yeni yolda asfaltlama çalışması başladı.

        Finike'nin en uzak mahallesi olan Ernez'de 40 yıl aradan sonra açılan yolda, asfalt çalışması başlatıldı. Ernez'in Finike yoluna bağlantısını dörtte üç oranında kısaltacak yeni yolun çalışmaları, zorlu bir coğrafyada 63 metre yükseklikteki dev kayaları kırılarak gerçekleştirildi. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri şimdi de 2 kilometrelik yolda asfalt çalışması başlattı. Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, Ernez'deki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Ernez'in 40 yıllık hayalini gerçekleştirdiklerini söyleyen Akdemir, "Ernez'in çok virajlı ve kötü bir yolu vardı. Bu çileyi bitirmek için dağın yamacından kestirme bir yol açılması gerekiyordu. Kayaları kırarak çok zorlu çalışmayla yeni yolu açtık. Şimdi de asfaltlama çalışmamıza başladık. Yol kenarlarına güvenlik için bariyer de yapacağız. Ernez'e, Kaş'a, Doğantaş'a Çamlıbel'e, Yazır'a bu bölgede yaşayan tüm vatandaşlara yolumuz hayırlı olsun" diye konuştu. Akdemir, Ernez'in yanı sıra Yazır, Çamlıbel ve Ördebek yaylası olmak üzere bu bölgede 23 kilometre sathi kaplama asfalt yaptıklarını da sözlerine ekledi.

        (SÇ-SÇ-Y)

        05.09.2016 13:30:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa