Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GTSO'dan mesleki yeterlilik belgesi uyarıları sürüyor

        Resul Yanbul

        GİRESUN (İHA) - Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilerek, 7 meslekte daha sınav ve belgelendirme yapmaya hak kazandı.

        Konuyla ilgili bilgi veren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu "26 Mayıs 2016 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen ancak devletimiz, yoğun talep gerekçesiyle zorunluluk sürecini 31.12.2016 tarihi yani yılbaşına kadar uzattı. Bu tarihten itibaren inşaatta çalışan tüm işçilere yönelik uygulama zorunlu olacak ve denetimler ile cezai uygulamalar başlayacaktır. Giresun'da faaliyet gösteren inşaat firmalarımızın mağdur olmaması ve belgelerini erkenden almaları için Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yoğun bir çalışma temposu yürütüyoruz. Bugün 81 vilayette Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları düzenleyen birinci vilayet Giresun'dur. Bu konuda üyelerimize hizmet vermekten gururluyuz. Aksi taktirde inşaat alanında işçi başı 500 TL ceza ödenecektir. Ceza ödenmesiyle işletmeler için süreç kapanmayacağı gibi takibe gireceklerdir. Bu noktada başta üyelerimiz ve inşaat işiyle uğraşan firmaların çalışanları mutlak Giresun Ticaret ve Sanayi Odası'na müracaatlarını yaptırarak belgelerini almaları gerekmektedir" dedi.

        (RY-ÖS-Y)

        05.09.2016 13:00:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa