Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul'daki STK temsilcilerinden Bilecik ziyareti

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Oktay Tepe'nin daveti üzerine bir araya gelen İstanbul'daki sivil toplum kuruluşu (STK) yöneticileri ve dernek üyelerinden oluşan heyet, tarih ve kültür şehri Bilecik'i ziyaret etti.

        Kuruluş ve Kurtuluş Şehri Bilecik, gerek Şeyh Edebali Türbesi gerek Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi olmak üzere birçok tarihi yerleri ziyaret etmek için yurt içinden her gün yüzlerce misafiri ağırlamaya devam ediyor. Her gün 7'den 70'e, yüzlerce konuğun ziyaret ettiği Bilecik'e son dönemlerde yerli turist akını olurken, yurdumuzun birçok bölgesinden sivil toplum kuruluşu ve temsilcileri de ata diyarı Bilecik'i ziyaret ediyor. Heyet üyeleri, Bilecik ziyaretine Osmaneli ilçemizden başlayarak, Osmaneli Evleri, Aya Yorgi Kilisesi ve Seyir Tepe'yi ziyaret ettikten sonra İnhisar Kaymakamlığı'nın organizasyonuyla gerçekleştirilen Abdullah Mihalgazi Şenlikleri'ne katıldı. Buradaki programın ardından Bilecik'e gelen heyet, önce Şeyh Edebali Türbesini ziyaret ederek, dua etti. Daha sonra Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni ziyaret eden heyet, Gösteri Salonu'nda 9 dakikalık özet şeklinde hazırlanan 3 boyutlu 'Bilecik'in Fethi ' belgeselini izledi. Şeyh Edebali Türbesi ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce'nin rehberlik ettiği heyet, Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Tarih Şeridinin büyük bir çalışma olduğunu belirterek, tarih şeridinin şehre kazandırılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

        Heyet, daha sonra programları kapsamında Bilecik Belediyesi Kent Ormanında, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Belediye Başkanı Selim Yağcı, buluşmada yaptığı konuşmada, İstanbul'da faaliyet gösteren birçok il ve ilçenin dernek temsilcilerini Bilecik'te ağırlamış olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bilecik'i; dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, Şeyh Edebali diyarı, Osmanlı toprağı, Ertuğrulgazi sancağı olarak ifade ettiklerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, gerek belediye çalışmaları ve yeni projeleri gerek Bilecik hakkında heyete bilgi verdi.

        İstanbul Bilecikliler Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Oktay Tepe ise; dernek üyeleri ve STK temsilcileri adına yaptığı konuşmada, Bilecik'te olmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, misafirperverliğinden dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

        Buluşmada, söz alan dernek ve STK temsilcileri de Bilecik'te oldukları için büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirterek, şehrin son zamandaki gelişim ve değişimine dair fikirlerini beyan ettiler.

        Derneklerin faaliyetleri hakkında görüş alışverişlerinin yapıldığı buluşma, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve heyetin toplu şekilde fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

        (CKT-MET-Y)

        05.09.2016 12:48:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bilecik İlçeleri
        Tüm Bilecik Haberleri
         Bilecik

        Bilecik

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa