Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz:

        - "Doğu ve Güneydoğu Anadolu ekonomik paketle rahatlayacaktır"

        - "Ekonomik Paket toplumun bütün kesimlerini ve ekonomiyi doğrudan etkileyecek"

        - "Türkiye'nin hedeflediği noktalara ulaşması daha fazla yatırım ve ihracatla olacaktır"

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye'nin hedeflediği noktalara ulaşmasının daha fazla yatırım ve ihracatla olacağını söyledi.

        Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi" ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörün bertaraf edilmesi amacıyla milyarca lira harcadığını belirtti.

        Türkiye'nin kalkınmasını ve büyümesini istemeyen bu şer odaklarının ülkenin doğu ve güneydoğusunda gerçekleştirdikleri eylemlerle yatırımlara engel olmak istediğini ifade eden Çıkmaz, hükümetlerin bu sorunun çözümü adına önemli adımlar attığını ancak çözümün tam anlamıyla sağlanamadığını kaydetti.

        Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı yatırım hamlesi maddelerinin hem ülkenin doğu ve güneydoğu için hem de geneli için çok değerli olduğunun altını çizdi. Çıkmaz, "Terör nedeniyle yaşadığı şehri yatırım yapamayan işadamlarımız ne yazık ki topraklarını terk edip başka şehirlere göçtü. Bu işadamları bulunduğu şehirlere yatırım yaparak önemli işlere imza attı. Doğu ve güneydoğunun terörden temizlenmesi halinde bu insanlar kendi şehirlerine de önemli yatırımlar yapacaktır. Bu yatırımlarda ülkenin bütünlüğü adına çok değerli olacaktır" şeklinde konuştu.

        Türkiye'nin gelecek adına önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Çıkmaz, "Ülkemizin bu hedeflere ulaşabilmesi için güvenlik sorununu çözmesi gerekmektedir. Başbakan'ın Diyarbakır çıkarması bu anlamda bir milattır. Türkiye'nin hedeflediği noktalara ulaşması daha fazla yatırım ve ihracatla olacaktır. Biz bunu çok rahat yapacak güce sahibiz" şeklinde konuştu.

        Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye'nin hedeflediği noktalara ulaşmasının daha fazla yatırım ve ihracatla olacağını söyledi. Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi" ile ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'nin terörün bertaraf edilmesi amacıyla milyarca lira harcadığını belirtti. Türkiye'nin kalkınmasını ve büyümesini istemeyen bu şer odaklarının ülkenin doğu ve güneydoğusunda gerçekleştirdikleri eylemlerle yatırımlara engel olmak istediğini ifade eden Çıkmaz, hükümetlerin bu sorunun çözümü adına önemli adımlar attığını ancak çözümün tam anlamıyla sağlanamadığını kaydetti.

        Çıkmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı yatırım hamlesi maddelerinin hem ülkenin doğu ve güneydoğu için hem de geneli için çok değerli olduğunun altını çizdi. Çıkmaz, "Terör nedeniyle yaşadığı şehri yatırım yapamayan işadamlarımız ne yazık ki topraklarını terk edip başka şehirlere göçtü. Bu işadamları bulunduğu şehirlere yatırım yaparak önemli işlere imza attı. Doğu ve güneydoğunun terörden temizlenmesi halinde bu insanlar kendi şehirlerine de önemli yatırımlar yapacaktır. Bu yatırımlarda ülkenin bütünlüğü adına çok değerli olacaktır" ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin gelecek adına önemli hedefleri olduğunu vurgulayan Çıkmaz, "Ülkemizin bu hedeflere ulaşabilmesi için güvenlik sorununu çözmesi gerekmektedir. Başbakan'ın Diyarbakır çıkarması bu anlamda bir milattır. Türkiye'nin hedeflediği noktalara ulaşması daha fazla yatırım ve ihracatla olacaktır. Biz bunu çok rahat yapacak güce sahibiz" diye konuştu.

        (BRN-Y)

        05.09.2016 12:23:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Gaziantep İlçeleri
        Tüm Gaziantep Haberleri
         Gaziantep

        Gaziantep

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa