Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aksakal, güven tazeledi

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, düzenlenen 6. Olağan Genel Kurulu'nda 98 delegenin oyunu alarak, güven tazeledi.

        Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı, 6. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi. Tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Erol Aksakal, 98 delegenin oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Palandöken Dağı'nda bulunan bir otelde düzenlenen genel kurula, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet İş Sendikası Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, İlçe Belediye Başkanları ve sendika üyeleri katıldı.

        Genel kurulun açılış konuşmasını Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan yaptı. Şube Genel Kurulunda delegeler ve misafirlere hitap eden Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 15 Temmuz işgal girişiminin başarısız olmasından sonra başka taşeronların devreye sokulduğunu işaret ederek, "Millet olarak her gün askerimizin, polisimizin, korucularımızın şehadet haberleriyle uyanıyoruz. Ancak bu da uzun süremeyecek, tez zamanda bertaraf edilecektir" dedi. Arslan, "HAK-İŞ olarak 15 Temmuz'da üç şehit verdik. Tırmandırılan terör olaylarında üye çocuklarımız şehit olmaya devam etmektedir. Ateş düştüğü yeri yakıyor, ancak geri adım atmamalıyız. Hainleri sevindirecek yanlışlar yapmamalıyız. Bu ülkenin geleceği ve birliği için bize ihtiyaç varsa gereğini yapmamız gerekiyor" diye konuştu.

        "HAK-İŞ'in, milletin değerlerine sahip çıkan bir kadrosu var"

        15 Temmuz'un ABD ve AB'nin Türkiye'yi işgal girişimi olduğunu belirten Arslan, "NATO'da ve diğer uluslararası örgütlerde birlikte olduğumuz ülkeler büyük bir oyun oynadılar. Taşeronları vasıtasıyla karanlık bir girişimde bulundular. HAK-İŞ olarak ilk saatlerden itibaren bunlara karşı koyduk. Çünkü bize ihtiyaç duyduğu her an milletine onun değerlerine sahip çıkan bir kadromuz var" dedi. 4 Eylül'ün Sivas Kongresi'nin yıldönümü olduğunu hatırlatan Arslan, "Bu kongrede alınan ulusal nitelikli kararların arkasında Erzurum Kongresi ve Erzurumlular var. Erzurumlu kardeşlerimi 15 Temmuz işgali ve 1915 Ermeni vahşetine karşı koydukları kahraman duruşlarından dolayı kutluyorum" şeklinde konuştu.

        Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de HAK-İŞ'in istikrarlı bir sendikal ve demokratik kültüre sahip olduğunu ifade ederek, "Birçok demokratik gelişmede HAK-İŞ'in gösterdiği gayreti biliyor ve takdir ediyoruz" dedi. Hizmet İş Sendikası Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ'in 28 Şubat'ta darbeye desteğe zorlandığını kaydederek, "Ne 28 Şubat'ta, ne öncesi ve sonrasında antidemokratik girişimler içinde yer almadık" dedi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de "15 Temmuz'da kimlerin gerçekçi olduğunu gördük. Biz 28 Şubat'ta Beşli çeteleri gördük. HAK-İŞ milli duruşundan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu. Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal da, kendisine destek veren, bu hizmet yolunda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

        Yapılan konuşmaların ardından genel kurul ve seçim gerçekleşti. Mevcut Başkan Erol Aksakal, bin üyeyi temsil eden 98 delegenin oyunu alarak güven tazeledi.

        Genel kurulun ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hak İş Genel Başkanı Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, Kurucu Başkan Tanrıverdi ve şube başkanlarına tespih hediye etti.

        (ERZ-AA-Y)

        05.09.2016 12:12:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Erzurum İlçeleri
        Tüm Erzurum Haberleri
         Erzurum

        Erzurum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa