Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bisikletseverler Beyşehir Gölü etrafında pedal çevirdi

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesinde düzenlenen 4'ncü Beyşehir Gölü Bisiklet Festivali tamamlandı.

        Festival kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden gelerek göl kıyısındaki festival meydanında buluşan bisiklet severler Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü etrafında bisikletleriyle 165 kilometre boyunca pedal çevirdi. Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Bisiklet Topluluğu tarafından düzenlenen iki gün süreli bisiklet festivalinin ardındın katılımcılara sertifikaları düzenlenen törende verildi. Törende konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir'de düzenlenen sosyal etkinliklere her gün yenilerinin eklendiğini belirterek, yurdun dört bir yanından Beyşehir'e gelerek festival meydanında buluşan bisiklet severlere katılımlarından dolayı teşekkür etti. Özaltun, "Amacımız, yurtiçinde ve dışında ilçemizi tanıtmak. Sizler bu vesileyle bizlere yardımcı oldunuz. Sağ salim, kazasız belasız geldiniz. Ayaklarınıza sağlık" dedi.

        Beyşehir Bisiklet Topluluğu Başkanı Mustafa Varol ise, Beyşehir Gölü etrafında pedal çevirerek 165 kilometrelik parkuru tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Türkiye'nin 15 farklı şehrinden 142 bisikletçi dostumuz ilçemize geldi. Toplamda misafirlerimizle birlikte 160-170 kişiyle bu turu tamamladık. Çok mutlu oldular. Geçen yılki turumuza katılan ancak 4'üncüsünde aramızda olamayan kaybettiğimiz bisikletçi ablamız Serap Şahingöz anısına bu turu gerçekleştirdik. Kendisini bir kez daha rahmetle anıyoruz. Katılımcılar Beyşehir Gölü'nü ve çevresini çok sevdi. Tekrar gelmek istediklerini söylediler. İki gün süreli festivalimizde çadırlı kamp da kurduk, kamp ateşi yaktık, güzel sohbetler ettik, yeni dostluklar, arkadaşlıklar kuruldu. Amacımız; bir yarış değildi, keyifli bir tur ve geziydi, devamı gelecek inşallah. Gayemiz Beyşehir ve gölünü tanıtmaktı. 5'incisi için şimdiden çalışmalara başladık. Eğer gerekli destekler verilirse, bu turları zamanla uluslararası hale dönüştürmek de arzusundayız" diye konuştu.

        Törende, tura katılan bisiklet severlere sertifikaları Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık ve dernek yöneticileri tarafından verildi.

        (ARÖ-FM-Y)

        05.09.2016 12:06:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa