Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurban Bayramı öncesi 600 işyerine sıkı denetim

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'da Kurban Bayramı öncesi vatandaşların daha sağlıklı gıda ürünlerine ulaşması için denetimlerini artıran Büyükşehir Belediyesi, tatlı ürünlerinin imal edildiği ve satıldığı 600 işyerini denetleyecek.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, rutin olarak sürdürdüğü gıda denetimlerini Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla artırdı. Tatlı ürünlerinin imal edildiği ve satışının yapıldığı işyerlerinde hijyen, temizlik, tatlı yapımında kullanılan gıda maddeleri ekipler tarafından sıkı bir şekilde denetleniyor. Gıda mevzuatına uygun şekilde ürün imal etmeyen ve sağlıksız koşullarda ürün satışı gerçekleştiren işyerlerine cezai işlem uygulanıyor. Bayram öncesi kentte tatlı üreten ve satan 600 işyeri sürekli denetlenecek. Ekipler, denetimlere Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde başladı.

        "Denetimler sıklaştırıldı"

        Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, gıda denetimlerini yıl boyunca 5'er kişiden oluşan 2 ekiple sürdürdüklerini belirterek, iki ekibin Büyükşehir'in sınırları içerisinde yer alan tüm işyerlerinde denetimler yaptığını ifade etti. Özellikle bayram öncesinde tatlı üreticilerine yönelik farklı bir program uygulayarak halkın sağlığı ile oynanmasına izin vermemek için denetimlerini sıklaştırdıklarını kaydeden Mertoğlu, denetimlerde hijyen, kullanılan gıdaların tarihinin geçip geçmediğine ve teknik olarak işyerlerinin yeterli olup olmadıklarına baktıklarını vurguladı.

        "Bezelye ezmesi kullanılıyor"

        Yapılan denetimlerde sık olarak halkın sağlığını tehdit edecek derecede hileler yapıldığına şahit olduklarını dile getiren Mertoğlu, baklava üreticilerinin genellikle sağlıksız yağ ve fıstık ezmesi yerine bezelye ezmesi kullanarak maliyeti düşürdüklerine dikkat çekti. 35-40 TL'den satılması gereken baklava ürününün bu şekilde 15 TL'ye satılarak halkın kandırılmaya çalışıldığını aktaran Mertoğlu, yine ceviz yerine kimi üreticilerin ay çekirdeği kullandığını söyledi. Sağlıklı gıda ve tatlı ürünlerine ulaşma konusunda halkı uyaran Mertoğlu, "Mutlaka güvendikleri ve bildikleri yerlerden alışveriş yapsınlar. Ayrıca Büyükşehir'in bilindiği gibi Beyaz Bayrak uygulaması var. Beyaz bayrağımızın bulunduğu yerlerden alışveriş yapmaya çalışsınlar. Çünkü oralarda bizim denetimlerimiz sık sık gerçekleşiyor ve bu işyerleri gerçekten sağlıklı ve iyi gıdalar kullanıyorlar" dedi.

        "Halkın sağlığını tehdit edenlere izin verilmeyecek"

        Bayram öncesinde birçok kişinin bu durumu fırsata çevirmeye çalıştığını belirten Mertoğlu, halkın sağlığını tehdit eden üreticilere kesinlikle izin vermeyeceklerini, bu işyerlerinde eğer Beyaz Bayrak bulunuyorsa o bayrakları hemen sökeceklerini ve cezai işlem başlatacaklarını ifade etti. Mertoğlu, denetimlerde sağlıksız olan ürünleri ele geçirdiklerinde ekiplerinin o ürünleri kontrollü bir şekilde bertaraf ettiğini kaydetti.

        Diyarbakır'da 550 ila 600 arasında tatlıcı ve tatlı üretim yerlerinin bulunduğunu ifade eden Mertoğlu, tüm bu işyerlerini bayramdan önce mutlaka denetleyeceklerini belirtti.

        (İHA-MP-Y)

        05.09.2016 12:00:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa