Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Melikgazi Belediyesi kurban broşürü hazırladı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Melikgazi Belediyesi, mahallelerde dağıtmak üzere, kurbanlıkların kesimi ve muhafazasına ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı bir broşür hazırladı.

        Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı'na günler kala, kurbanlıkların kesimi ve muhafazasına ilişkin önemli bilgilerin yer aldığı bir broşür hazırladığını ve mahallelerde dağıtımına başlanıldığın söyledi.

        Broşürün mahalle muhtarları ve vatandaşlara dağıtılmaya başlanıldığını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, broşürde kurban satın alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar, kesim yerlerinin özellikleri, hayvanların kesim öncesi hazırlanması, kurban etlerinin olgunlaşması ve muhafazası için yapılması gerekenler ile kurbanlık hayvanların derilerinin yüzülmesi, tuzlanması ve depolanması gibi konuların yer aldığını kaydetti.

        Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşı bilgilendirerek kurban kesim işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanan broşür sayesinde, kurbanlıkların kesimi sırasında yaşanmış, geçmiş dönemlere ait kötü görüntülerin önüne geçilmiş olacağını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kesim süresince yaşanan yaygın yanlış bilgilerin önüne geçilerek kurbanlıklardan en yüksek düzeyde verimin alınması sağlanmış olacağını bildirdi.

        Kurban Bayramı öncesinde, kurbanlık hayvanların kesilmesi ve muhafazasına ilişkin yararlı bilgilerin bir broşürde toplanmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan Memduh Büyükkılıç, "Öncelikle herkesin Kurban Bayramı'nı şimdiden kutluyorum. Bu bayramda da sağlıklı, huzurlu ve hep beraber olacakları bir bayram diliyorum. Çevre koruma ve kontrol müdürlüğümüz tarafından; hayvanların kesimi, derisinin muhafazası, kesilme işlemi boyunca yapılması gerekenler ile çevre temizliğinin öneminin vurgulandığı bir broşür hazırlattık. Bu broşürün birçok vatandaşımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Oldukça yararlı bilgilerle donatılmış olan bu broşür çalışmamızın her eve ulaştırılmasını sağlayacağız. Böylelikle sağlıksız ve kötü koşullarda kesilmiş hayvan görüntüleri yaşanmamış olacak. Bu da artık Kurban Bayramı'na daha bilinçli bir yaklaşım göstermemiz anlamına geliyor." dedi

        (SK)

        05.09.2016 11:46:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa