Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gözkaya köyünün su sorunu çözülüyor

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis İl Özel İdaresi tarafından merkeze bağlı Gözkaya köyünün su sorunu çözülme aşamasına geldiği bildirildi.

        İl Özel İdaresi tarafından köylerde yaşanan içme suyu sorunlarını gidermek amacıyla yürüttüğü çalışma kapsamında sürekli su problemlerinin yaşandığı son 3 yılda 10 sondaj vurulan ve 200 bin TL masraf edilen Merkez Gözkaya köyünün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Sapkanlı Göletinin menbasına 500 metre uzaklıkta kaynak çalışması yaparak yeterli su buldu.

        Suyla ilgili çalışmaları yerinde görmek ve ön proje hazırlıklarını yürütmek üzere teknik heyetle bölgeye giden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, çalışmaları incelemenin ardından ilave yapılacaklar ve diğer ihtiyaç planlamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 2016 yılı KÖYDES çalışması içerisinde sorunun giderilmesi için yapılması gerekenler paylaşıldı.

        İncelemenin ardından Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Kilis İşletme Müdürlüğü ile protokol doğrultusunda yapılan Ömerdede yangın kulesi yolunda da incelemede bulunan Genel Sekreter Bolat, Kilis'e orman varlığı açısından önemli bir yere sahip bölgenin korunmasına yönelik yolun acil olduğunu bu kapsamda Vali İsmail Çataklı'nın Meclis Üyeleri ile bölgeye yaptığı ziyaret kapsamında talimatlandırılan çalışmanın bitirildiğini söyledi.

        Bolat, "Hükümetimize sağlanan kaynak için ve kaynak oluşturmada katkısı bulunan milletvekillerimize, valimize, il genel meclis üyelerine, çalışanlarımız ve muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (MAD-BRN-Y)

        05.09.2016 11:26:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kilis İlçeleri
        Tüm Kilis Haberleri
         Kilis

        Kilis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa