Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP'nin 12 maddelik manifestosuna Didim'den imzalı destek

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çalışkan

        AYDIN (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı 12 maddelik manifestonun halk tarafından onayı için CHP Didim İlçe Kadın Kolları imza kampanyası düzenledi.

        Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Yenikapı'da açıkladığı ve söz verdiği 12 maddelik manifestonun halk tarafından onayı için CHP Didim İlçe Kadın Kolları imza kampanyası düzenledi. Altınkum Yalı Caddesinde düzenlenen imza kampanyasında CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Çakmakgil ile kadın kolları yöneticileri katıldı. Yalı Caddesi üzerinde açılan stantta "'Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım" pankarttı asıldı.

        CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı manifestoda, "Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Siyasette özeleştiri yapmalıyız. Bizim soylu bir uzlaşmaya ihtiyacımız var. Geçmişi iyi tahlil etmek gerekiyor. Tarihi tekerrür ettirmemeliyiz. Devletin inşasında liyakat sistemini esas almalıyız. Her şartta demokrasiye sahip çıkmalıyız. Milletin iradesi üzerindeki her türlü gölgeye son vermeliyiz. Cumhuriyetin kurucu değerlerine sahip çıkmalıyız. Parlamenter sistemi güçlendirmek zorundayız. 15 Temmuz akşamı TBMM dik durarak parlamentoyu terk etmedi. Kurtuluş Savaşı'nı nasıl yönettiyse bir darbeyi püskürttü" ifadelerine yer verilmiş, medyanın özgürlüğüne, yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığına vurgu yapılarak, FETÖ ordunu içinde yuvalandı, yargının, devletin her kademesinde yuvalandı. Biz buna daha önce F Tipi örgütlenme diyorduk. Şimdi FETÖ deniyor. Yargıyı mahkemede tecelli edeceğiz. Bir hakim Pensilvanya'dan talimatla hareket ediyorsa o hakim, hakim değildir. Laikliğin ne kadar önemli olduğunu gördük. Demokrasinin güçlenmesine sadece bugün değil, gelecekte de katkı vermek zorundayız. Mutlaka ama mutlaka sorgulayan bir eğitim sistemini hayata geçirmemiz gerekir. Balyoz, Ergenekon, Casusluk davalarında FETÖ Örgütü'nün mağdur ettiği insanların itibarı iade edilmeli" ifadelerine yer verilmişti.

        Didimliler kampanyaya destek olurken, Aydın'ın tüm ilçelerinde 22 Eylül'e kadar ayrı ayrı düzenlenecek kampanyalarda toplanacak imzaların genel merkeze iletileceği öğrenildi.

        (HÇ-MB-Y)

        05.09.2016 11:06:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa