Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızılay, 30 ülkede kurban eti dağıtacak

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Yurt dışında Afrika, Asya ve Avrupa'da olmak üzere toplam 30 ülkede vekaletle kesim yapacak olan Türk Kızılayı, 1,5 milyon insana kurban eti dağıtacak.

        Her yıl Kurban Bayramı'nda Kızılay Modeli ile vekalet sahipleri adına kurban kesimi gerçekleştiren Türk Kızılayı, bu yıl üç kıtada yaklaşık 31 bin hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine dağıtacak. Bu yıl yurt içi ve yurt dışında 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, kampanya ile 1,5 milyon mazlumun sofrasına kurban eti ulaştıracak.

        Gazze unutulmadı

        Abluka altındaki Gazze topraklarında da her yıl kurban kesimi yapacak olan Türk Kızılayı, bu yıl Kudüs ve Gazze olmak üzere iki ayrı noktada kurban kesimi gerçekleştirecek. Kurban etleri savaştan etkilenen insanların tedavi gördüğü hastanelerde, yetimhanelerde dağıtılacak, abluka altında zor günler geçiren ailelere ulaştırılacak.

        Geçen yıl yurt dışında 20 bin vekaletli kurban kesilmişti

        Uyguladığı model ve kurban kesiminde gösterdiği titiz çalışma ile her geçen yıl daha fazla vatandaşın ilgisiyle karşılaşan Türk Kızılayı, geçen yıl 20 bin vekalet sahibinin kurbanını yurt dışında kesti. Bu yıl bu rakamın 31 bin vekalete çıkacağı düşünülüyor. Her gün gelen vekalet sayıları, bir önceki yılın aynı dönemine göre daha yüksek gerçekleşiyor.

        Yurt dışında 30 ülke

        Türkiye Kızılay Derneği Aydın Şube Başkanı Bekir Sıtkı Pekmezci, kampanyayı Balkanlarda 7, Afrika'da 12, Güney Asya ve Kafkaslarda 5, Ortadoğu'da 5 ülke ve Kıbrıs'ta gerçekleştireceklerini belirtti. Pekmezci, bu yıl yurt dışı faaliyetlerinde geçen yıla göre yüzde 50 artış öngördüklerini ifade ederek, "Vekaletini Kızılay'a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 740 lira, yurt dışında 475 lira olarak belirlendi. Yardımsevenlerin verdiği vekaletlerle alınan kurbanlar, İslami şartlara uygun kesilerek, kurban etleri Et ve Süt Kurumunun tesislerinde hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülecek. Bu yöntem sayesinde kurban etleri yıl boyunca sağlıklı bir şekilde ihtiyaç sahipleri tarafından tüketilebilecek. Yurt içinde kesilen kurbanlardan yaklaşık 400 bin kutu kavurma yapılacak. Bunlar ihtiyaç sahiplerine yıl boyu dağıtılacak. Yurt dışında kesilip parçalara ayrılan kurbanlıkları da düşündüğümüzde Kızılay kurban bayramında 1.5 milyon kişiye ulaşacak" diye konuştu.

        168 Çağrı Merkezinden 7/24 Bağış

        Kurban ibadetlerini Kızılay vasıtasıyla yerine getirmeyi isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecek.

        (MB-Y)

        05.09.2016 11:03:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa