Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ahlat'ta trafo merkezi yapımı

        - Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban:

        - "Enerji Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemize trafo merkezi kazandırdık"

        (Fotoğraflı)

        Serdar Adıyaman

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçede yapımı büyük bir hızla devam eden trafo merkezinde incelemelerde bulundu.

        Ahlat'ta trafo merkezi bulunmadığından dolayı civar ilçeler üzerinde elektrik enerjisi elde ediliyor, bu da ilçede önemli sıkıntılara neden oluyordu. Bu bağlamda Enerji Bakanlığı ve TEİAŞ Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler olumlu neticelendirilince Ahlat'a yeni bir trafo merkezinin yapımına başlandı. Yapımı tüm hızıyla devam eden trafo merkezinin tamamlanmasıyla birlikte Ahlat ilçesindeki çiftçilerin tarımsal sulama alanlarında yaşadığı enerji sıkıntıları da giderilmiş olacak.

        Trafo merkezinin yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Trafo merkezi alanında kısa bir açıklama yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat'ta herhangi bir trafo merkezi bulunmaması nedeniyle civar ilçeler üzerinden elektrik enerjisi elde edildiğini hatırlatarak, "Ahlat'ta trafo merkezinin kurulması için uzun süredir bir çalışma içerisinde olduk. Gerçekten ilçemiz artık kalkınan, büyüyen, gelişen ve aynı zamanda tarım sektöründe de civar adresler içerisinde farklılık arz eden bir cazibe merkezine dönüştü. Bu vesileyle Ahlat'ın yeni bir enerji merkezine ihtiyacı vardı. Bu enerjiyi Ahlat'ta üretmesi gerekiyordu. Belki civar ilçelere de faydalı olma şansını da artık bununla yakalayacak. Bizde uzun süredir bunun mücadelesini veriyorduk. Dolayısıyla olumsuz hava şartları gibi olağan üstü hallerde elektriğin kesintiye uğramasıyla vatandaşlarımızın mağduriyetine de sebep olmaktaydı. Enerji Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemize trafo merkezi kurulmasına karar verilmişti. Bu bağlamda TEİAŞ Genel Müdürlüğünce Ahlat Trafo Merkezinin ihalesi yapıldı. Yüklenici firma trafo merkezinin yapımına başladı ve devam ediyor. Trafo merkezinin yapımı büyük oranla tamamlanmış ve çalışmalar titizlikle yürütülüyor. Kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan trafo merkezi ile ilçemiz rahat bir nefes alacak. Çiftçimiz, esnafımız kısacası Ahlatlı hemşehrilerim yeni trafo merkezi ile birlikte enerjiyi daha verimli kullanacak. Bu hususta desteğini esirgemeyen Enerji Bakanlığımıza, Bitlis Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz'e, TEİAŞ Genel Müdürlüğümüz ile Van Bölge Müdürlüğümüze ve VEDAŞ Bitlis İl Müdürü Tahsin Uzunselvi'ye teşekkür ederim. İlçemize ve halkımıza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

        (MSA-Y)

        05.09.2016 10:58:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bitlis İlçeleri
        Tüm Bitlis Haberleri
         Bitlis

        Bitlis

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa