Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bursa'da orman yangınlarıyla ilgili sıkı tedbir

        - 94 köye su tankeri alındı

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) "Yangınla Mücadele Projesi" kapsamında orman yangınlarına erken müdahale için köyleri su tankerlerine kavuşturuyor. Bugüne kadar Bursa'da 78 adet su tankeri dağıtılırken, 16 tanesi daha teslim edilecek.

        Orman yangınlarına erken müdahale maksadıyla Orman Genel Müdürlüğü kendi bütçe imkânlarıyla 16 adet 2,5 tonluk çok amaçlı su alımı yaptı. 2016 yılı "Yangınla Mücadele Projesi" kapsamında alınan traktöre monteli su tanklarının muhtarlıklara dağıtımı yapılacak.

        Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Su tankeri almaktaki gayemiz yangın ilk çıktığında erken müdahale etmek ve söndürmek. Yangın sonrasındaki hasarı en aza indirmek maksadıyla söndürme ekipleri gelinceye kadar o köydeki vatandaşlarımız tarafından muhtemel yangına hemen müdahale edilebilmesi için 78 adet su tankeri dağıtıldı, 16 tane de şimdi aldık. Tahsis belgeleri ile muhtarlara teslim edilecek 16 adet 2,5 tonluk çok amaçlı su tankeri vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere işletmelerine teslim edildi" dedi.

        Vatandaşların ormanlara her zaman sahip çıktığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Böylece Bursa'da toplamda 94 adet su tankeri dağıtmış olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

        (İHS

        05.09.2016 10:40:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa