Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERÜ'de AB Projesi eğitimleri başlıyor

        KAYSERİ (İHA) - Erciyes Üniversitesi Vakfı tarafından yürütülen, Erciyes Üniversitesi ile merkezi Hollanda'da bulunan Avrupa Tarih Eğitimcileri Derneği'nin (EUROCLIO) eş başvuran olduğu 'Sosyal Bilgiler ve Tarih Derslerinde Farklılaştırılmış, Beceri ve Yeterlik Temelli Öğretim' projesi kapsamında tüm Türkiye'den ve Kayseri'den gelen sosyal bilgiler ve tarih öğretmenleri ile öğretmen adaylarına yenilikçi sosyal bilgiler ve tarih öğretimi konusunda eğitim verilecek.

        5-9 Eylül 2016 tarihleri arasında Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilecek eğitimler biri yurtdışından olmak üzere Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarınca gerçekleştirilecek.

        Eğitimlerde öğretmen ve öğretmen adaylarına sınıf-içi bireysel farklılıklarla nasıl baş edebilecekleri ve öğrencilerinin çeşitli becerileri ile vatandaşlık yeterliklerini nasıl geliştirebilecekleri hususlarında pedagojik destek sağlanacak. Ayrıca sınıf-içinde uygulanmaya hazır bir şekilde geliştirilecek olan etkinlikler yoluyla, bütün sosyal bilgiler ve tarih öğretmenleri ile öğretmen adaylarına, sosyal bilgiler ve tarih derslerinde yenilikçi öğretim yöntemlerini uygulamaları konusuyla ilgili kaynak sağlanacak.

        Eğitim süresince yapılacak çalışmalar, web sitesi ve sosyal ağlar aracılığı ile geniş kesimlere duyurulacaktır. Ayrıca eğitimde kullanılacak etkinlik, materyaller ve ders planları bir hizmet içi eğitim kaynağı olarak kitaplaştırılacak.

        İlgili tüm kaynaklara ve proje ile ilgili bilgilere http://csd.erciyes.edu.tr/ İnternet adresinden ulaşılabilecek. Ayrıca projenin, 'Yenilikçi Sosyal Bilgiler ve Tarih Dersleri' adlı Facebook grubundan da bilgi edinilebilecek.

        Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin koordinatörlüğünü Erciyes Üniversitesi Vakfı adına Erciyes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Kırpık yapacak. Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile EUROCLIO'dan bir uzman görev alacağı proje Mayıs 2017'de sona erecek.

        (SK)

        05.09.2016 10:31:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa