Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Döşemealtı Belediye Zabıtası'ndan pazar denetimi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar denetimlerini sıklaştırdı. İlçe'de bulunan tüm pazar yerlerinde terazilerin ayarı, mühürlerin sağlamlığı gibi ölçü ayar denetimlerinin yanı sıra hijyen koşulları, fiyatlar ve fiyat etiketleri ile çalışanların kılık kıyafeti konusunda denetimler yapıldı.

        Döşemealtı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Kurban Bayramı öncesi semt pazarlarındaki denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Ürünlerin tartıldığı terazilerin doğruluğu, doğru tartıp tartmadığı, mühürlerinin olup olmadığının denetlenmesinin yanı sıra vatandaşların sağlığı açısından hijyen kuralları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ile sebze ve meyve fiyat etiketleri de denetlendi.

        Denetimsiz satışlara geçit yok

        Zabıta ekipleri denetimlerin hem vatandaşların sağlığı hemde maddi açıdan zarara uğramaması için önemli olduğunu belirterek, "çalışmalar sırasında hem vatandaşlar hemde esnaf bilgilendiriliyor. Şuana kadar yapılan kontrollerde olumsuz bir duruma rastlanmazken olası hata yapan pazar esnafı uyarılıyor, bir sonraki pazarda aynı hatayı tekrar ederse bu kez cezai işlem uygulanıyor. Esnaf tüm ikazlara rağmen düzeltme yapmazsa bu kez pazarda çalışmasına izin verilmiyor. Yine pazarcı esnafı dışında seyyar ve faturasız olarak satış yapmaya çalışan kişilerde pazar yerinden uzaklaştırılarak Döşemealtı'nda denetimsiz satışlar engelleniyor."

        (SÇ-SÇ-Y)

        05.09.2016 10:18:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Antalya İlçeleri
        Tüm Antalya Haberleri
         Antalya

        Antalya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa