Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nazilli Ticaret Odası Ankara'dan hayırlı haberle döndü

        - Başkan Nuri Arslan: Meslek Liseleri TOBB'a devredilecek

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan'ın sürekli gündeme getirdiği meslek lisesi öğrencilerinin sektörün içinde yetişmesi için devri konusunda ciddi bir adım atıldığı belirtildi. Ankara Sanayi Odası Teknik Koleji'nde "Eğitim-Özel Sektör İşbirliği" toplantısından dönen Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamalarının kendilerini memnun ettiğini belirterek bu durumu hem ülkenin hem de gençlerin geleceği için çok olumlu bulduklarını söyledi.

        Bakan tarafından yapılan açıklamaya göre meslek liseleri TOBB'a devredilerek mesleki eğitim gören öğrencilerin eğitimlerini çalışma hayatı ile birleştirerek uygulamalı hale getireceğini belirten Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, "Ankara Sanayi Odası Teknik Koleji'nde "Eğitim - Özel Sektör İşbirliği" toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz önemli açıklamalarda bulundu. Sayın Bakan Yılmaz, 'Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı meslek liselerinin hepsini size devretmeye hazırız. Eğer biz devredersek, öğrencilere 'Gidin işyeri bulun' demeye gerek kalmayacak. Meslek liselerini size verelim. Bunu önümüzdeki dönemde yapacağız. TOBB talep ediyorsa TOBB'a devredeceğiz. İstiyoruz ki öğrenciler sektörle iç içe olsun. Yani eli taşın altında olanlar okulların yönetiminde söz sahibi olsun' diyerek yıllardır dillendirdiğimiz bir konuya değindi. Bu konu hakkında daha önce birçok girişimde bulunmuş 31 Ağustos 2016'da TOBB binasında düzenlenen müşterek konsey toplantısında sorunu TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'ye ileterek çözümü için adım atılmasını istemiştik" dedi.

        "Bu adım nitelikli işgücü sorununu azaltır"

        Konu hakkında memnuniyetlerini dile getiren Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan yaptığı açıklamada "Sayın Milli Eğitim Bakanımızın en son yaptığı açıklamayı ve önceki açıklamaları mesleki eğitim veren kurumların önündeki engellerin kaldırılması ve uzun vadede nitelikli işgücü sorununun azalması için önemli bir adım olarak görüyoruz. Her ortamda dile getirdiğimiz bir sorunumuzun daha çözüme kavuşmasını memnuniyetle takip ediyoruz. Diğer sorunlarımızın da takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

        Bu arda başkan Nuri Arslasn, özel meslek liselerinde okuyan öğrencilere teşvik verileceğini de belirterek "27 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Eğitim-Öğretim Desteği Tebliğine göre organize sanayi bölgeleri dışındaki özel her türdeki mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören her bir öğrenciye eğitim gördüğü alana göre 6 bin 300,00 TL'ye kadar destek verilmesi karara bağlanmış ve özel meslek liselerinin kurulması için ilk somut adım atılmıştı. Bu gelişmeler sevindirici gelişmeler" diye konuştu.

        (İK)

        05.09.2016 09:56:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Aydın İlçeleri
        Tüm Aydın Haberleri
         Aydın

        Aydın

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa