Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yakar düğmeye bastı

        - Gönen'de kentsel dönüşüm çerçevesinde tabakhaneler tahliye edilecek

        (Fotoğraflı)

        Güler Kavak

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen'in sağlık turizmine büyük katkı sağlayacak projelerin TOKİ vasıtası ile hayata geçirileceğini açıklarken, ilçede bulunan tabakhaneler bölgesinin de tahliye edileceğini kaydetti.

        Gönen ilçesinde kentsel dönüşüm için Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, düğmeye bastı. Terör ve global ekonomik krizin kentsel dönüşüm projesinin yaşama geçirilmesini geciktirdiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, "Gönen Tabakhanesinin bulunduğu alan başta olmak üzere 132 dönüm alana uygulanacak olan Gönen Kentsel Dönüşüm projesi 1 Milyar dolarlık proje" dedi.

        Gönen'in çıtasını yükseltecek olan Kentsel Dönüşlüm Projesinden vazgeçmediklerinin altını çizen Başkan Yakar, "Amacımız, Türkiye'nin en büyük termal turizm merkezini Gönen'e kazandırmak. Mineral bakımından dünyanın en kaliteli kaplıca suyuna sahibiz, bu değeri ilçemiz ve bölgemiz için kullanacağız. Kentsel Dönüşüm Proje süreci devam ediyor. TOKİ İstanbul Daire Başkanlığı projeyi üstlendi. TOKİ'ye yatırımcı bulacak yada 5 yıldız otel ve butik oteller yapıp yatırımcılara tek tek satacak. Gönen Belediyesi olarak biz, otellere sıcak su satacağız" dedi.

        Gönen Deri Karma İhtisas Sanayi Bölgesine taşınmak isteyen tabakhane esnafı için TOKİ'nin çözüm ürettiğini kaydeden Başkan Yakar, "İnşaatı devam eden Gönen Şehir Arıtması 2017 yılının Mayıs ayında faaliyete geçecek. Arıtmanın faaliyete geçmesi ile birlikte kamulaştırma kararı çıkan tabakhanenin taşınma süreci başlayacak. 2019 yılından önce Gönen tabakhanesi tahliye edilip, yıkımı gerçekleşecek" dedi.

        Tabakhaneye yapılacak tesislerle Gönen'in kaplıca turizminde Türkiye'nin ve Avrupa'nın en önemli merkezi olacağına da işaret eden Başkan Hüseyin Yakar, projenin 75 bin vatandaşı doğrudan etkileyecek bir proje olduğunu kaydetti.

        (GK-BD)

        05.09.2016 08:13:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Balıkesir İlçeleri
        Tüm Balıkesir Haberleri
         Balıkesir

        Balıkesir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa