Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TMO, Konya'nın 6 ilçesinde hububat üreticisinden 20 bin ton ürün aldı

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 6 ilçedeki hububat üreticisinden bu yıl toplam 20 bin ton ürün alımı yaptığı bildirildi.

        Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı yaptığı açıklamada, Beyşehir TMO'nun hinterlantında bulunan Beyşehir, Seydişehir, Yalıhüyük, Ahırlı, Derebucak ve Hüyük ilçelerinde Temmuz ayında başlayan hububat alımlarının sona erdiğini belirtti.

        Alım kampanyası sonunda TMO tarafından 6 ilçede toplam 20 bin ton civarında ürün alımı gerçekleştirildiğini bildiren Ağralı, "Geçen yıl TMO bu 6 ilçede toplam 9 bin ton ürün alımı yapmıştı. Bu yıl ise alımın 20 bin ton seviyesinde gerçekleşmesinin sebebi rekoltenin yüksekliğinden değil üreticinin ürününü ofise teslim etmesinden kaynaklanmıştır. Geçen yıl bölgemizde üretilen ürünün yüzde 30'u ofis tarafından alınırken, yüzde 70'lik bölümünü üretici tüccara satma yönüne gitmişti. Bu yıl ise AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu'nun girişimi sonucu alım kampanyası döneminin bir hafta uzatılması, verimde kayıp bir yıl olmasına rağmen kalitede üst noktalara ulaşılması sonucu üreticimizin tercihi TMO'dan yana olmuştur. Bu yıl alımların yüksek olmasında ofisimize de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

        Ağralı, Beyşehir ve yakın çevresindeki ilçelerin Türkiye'nin hububat ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası'nda hububat tarımı yönünden önemli bir üretim merkezi olduğunu da belirtirken, "Bölgemizdeki 6 ilçede yaklaşık 47 bin hektarlık alanda buğday, 23 bin hektarlık alanda da arpa ekilişi yapılmaktadır. Hububatta hasat ve alım döneminin sona ermesinin ardından yeni sezon hazırlıklarına başlayan çiftçilerimize yeni dönemde bol kazançlı bereketli bir sezon diliyoruz" şeklinde konuştu.

        (ÖS-AH-Y)

        29.08.2016 13:05:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Konya İlçeleri
        Tüm Konya Haberleri
         Konya

        Konya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa