Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Serban beldesi sakinleri belediyeden hizmet bekliyor

        - Belediyede iş makinası ve araç sıkıntısı olunca hizmetler yapılamaz duruma geldi

        (Fotoğraflı)

        Ali Bayar

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'ın, Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban beldesinde yaşayan vatandaşlar, belediyenin araç ve ekipmanlarını yenilememesi ve tamir ettirmemesinden dolayı hizmet yapamadığı belirterek bu duruma tepki gösterdiler.

        Beldede özellikle Hisar Mahallesinde yaşayan vatandaşlar, belediyeden hiçbir şekilde hizmet alamadıklarını ifade ederek, mahallelerindeki yolların yapılmadığı için yazın toz, kışın ise çamurdan rahatsız olduklarını kaydetti. Mahalle sakinlerinden Şehabettin Çakır, hizmet alamadıkları için perişan durumda olduklarını söyleyerek, durumu defalarca Serban Belediyesine iletmelerine rağmen değişen hiçbir şey olmadığını savundu. Çakır, ayrıca beldenin sadece meydan ve meydana yakın yerlerinin parke taşı ile döşeli olduğunu iddia etti.

        Bir başka mahalle sakini Ahmet Muşlu ise, belediye yetkililerinin her defasında kendilerine iş makinası ve araç sıkıntısından dolayı hizmetlerin aksadığını söylediklerini belirterek, "Belediyemizde bir itfaiye aracı dahi yok. Allah göstermesin bir beldemizde bir yangın çıksa her şey Allah'a emanet. Çevre belde ve ilçelerden itfaiye gelene kadar mal kaybını bırakın can kaybı ya da yaralanma dahi olabilir. Belediyemizin arkasında bir sürü iş makinası ve araç var, ancak nedense bunların hepsinin arızalı olduğunu söyleniyor ve yaptırılmıyor. Yani onlar belediyenin garajında adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Bu iş böyle giderse korkarım ilerleyen zamanlarda beldemizde çöp bile toplanmaz" diye konuştu.

        "Bu bize reva mı?"

        Belediye Başkanı Abdurahman Aktoprak ve hizmetlerinden memnun olmadığını söyleyen bir başka belde sakini Nurettin Duru ise, belediyenin olmadık yere olmadık şeyler yaptığını, ancak bir türlü mahalleliye hizmet getirmediğini iddia etti. Belediyenin itfaiye, ambulans, cenaze yıkama aracı ve iş makinası gibi bir sürü eksiği olduğunu bunun sorumlusunun ise başta Belediye Başkanı ve yetkililerin olduğunu dile getiren Duru, "Belediyemizde birisi vefat ettiğinde çevredeki beldelerin belediye başkanlarından rica ederek cenaze aracı istiyoruz. Sağolsun onlar da her defasında yardımcı olmaya çalışıyor. Ama bu hep böyle olur mu? Belediye Başkanımız neden bizi düşünüp beldemizde hizmet getirmiyor, araç almıyor. Biz sözde beldeyiz ama gelin görün ki köyden daha köyüz. Çevremizdeki belde ve ilçelere bakıyoruz her belediyenin her şeyi var ama bizim hiçbir şeyimiz yok. Bu bize reva mıdır? 2016 yılının Türkiyesi'nde bizim bu yaşadıklarımız nedir?" dedi.

        Belediye Başkanı Aktoprak: "Belediyenin ekipman eksikliğini gidermek için çalışıyoruz"

        İddiaların odağındaki Belediye Başkanı Abdurrahman Aktoprak ise, en çok şikayetin geldiği Hisar Mahallesinde kanalizasyon çalışması olduğunu, bundan dolayı yollarının yapılamadığını söyleyerek, çalışmalar biter bitmez yollarının yapılacağını aktardı. Belediyenin başta itfaiye ve iş makinası eksiği olduğunu doğrulayan Başkan Aktoprak şunları söyledi:

        "Konuyu AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya'ya ilettik kendisi de sağolsun bizzat takibini yapıyor. Sinanpaşa'ya itfaiye aracı verildi. Sırada bizim olduğumuz söylendi, biz de bekliyoruz. Kısa zamanda Serban Belediyemizin araç parkuruna bu araçları kazandıracağız."

        (AB-MET-Y)

        24.08.2016 13:56:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Afyonkarahisar İlçeleri
        Tüm Afyonkarahisar Haberleri
         Afyonkarahisar

        Afyonkarahisar

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa