Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yahşihan Belediyesi'nde Çöpte Yeni Dönem

        (Fotoğraflı)

        KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale'nin Yahşihan İlçe Belediyesi örnek bir projeye imza attı. Sokaklara asansörlü çöp konteynırı yerleştiren Belediye hem çevreye yayılabilecek kötü kokuları engelledi hem de görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Asansörlü çöp kutuları görenlerin ilgisini çekerken içerisine atılan çöpleri yer altındaki haznesinde sıkıştıran asansörlü konteynır sistemi daha fazla kullanım alanı oluşturması ile de örnek teşkil etti.

        "Asansörlü Konteynir Sistemi"

        Daha önceleri sadece konteynır kullanılan İlçede bu uygulama çevre ve görüntü kirliliği ile kötü kokuya neden olurken çöp konteynırları yerine içerisine atılan çöpleri yer altında bulunan haznesinde sıkıştıran asansörlü çöp konteynırlarını getirdi. Belediye bu yöntemle ilçede eski usul çöp toplama yöntemlerini tarihe karıştırırken uygulamayla hem çevreye yayılan kötü kokuların önüne geçti, hem görüntü kirliliğinin hem de çöp konteynırlarının boşaltılması esnasında daha önce yaşanan sıkıntıların önüne geçmiş oldu. Diğer belediyelere örnek olacak bir çalışmayla ilçesine daha nezih ve ferah bir ortam sağlayan Yahşihan belediyesinin yeni getirdiği asansörlü çöp konteynır sistemi ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılanırken Yahşihan İlçesinde yapılan bu projenin yakın bir tarihte diğer belediyeler tarafından da kabul görmesi bekleniyor.

        "Her Şey Yahşihan Halkı İçin"

        Özellikle yaz aylarında çöp konteynırları içerisinde biriken çöplerin sıkıntıya neden olduğunu ifade eden Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur eski sistemle çöp konteynırlarının özellikle yaz aylarında günde birkaç defa boşaltılması gerektiğini bu yöntemle çöplerin yer altında bulunan haznede sıkıştırılarak bekletildiğini dile getirdi.

        Yeni sistemle hem gün içerisinde hem de çöp alım aşamasında yaşanan kötü kokuların ve kirli görüntülerin önüne geçildiğinin altını çizen Belediye Başkanı Sungur, "Yeni sistemde çöp alımı da çöp arabasına kendi sistemi ile nakil yapıyor. Bu aşamada da çevrede herhangi bir kirlilik oluşmuyor. Hem konteynırlarımız fazla çöp nedeniyle taşmıyor hem de kötü görüntüler ortadan kalkıyor. Özellikle yaz aylarında çöp olan bölgelerdeki sinek oluşumlarının da bu yöntemle önüne geçilmiş oluyor. Her şey halkımızın refahı için" dedi.

        (BÖ)

        17.08.2016 14:34:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kırıkkale İlçeleri
        Tüm Kırıkkale Haberleri
         Kırıkkale

        Kırıkkale

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa