Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakan Özlü, Edirne'nin sanayisini ele aldı

        (Fotoğraflı)

        Tamer Yavuz

        EDİRNE (İHA) - AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik tarafından düzenlenen toplantıda Edirne'nin sanayisinin değerlendirildiğini bildirdi.

        Yapılan toplantıyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Milletvekili Rafet Sezen, Edirne'deki mevcut sanayi tesisleri ve Lalapaşa Organize Sanayi Bölgesi'nin durumu ve problemleriyle Keşan'da kurulma aşamasında olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Uzunköprü Organize Sanayi Bölgesi'nin durumunun görüşüldüğünü söyledi. Sezen, Edirne il genelinde mevcut Küçük Sanayi Siteleri'nin çalışma durumları sorunları ve yapılması gereken düzenlemeler üzerinde karşılıklı görüş alış verişinde bulunulduğunu aktardı.

        Üretimde reform paketi kanununun hazırlandığı bu nedenle üretim safhalarında oluşan problem ve sorunların ortadan kaldırılması ile ilgili kanuni düzenleme çalışması başlatıldığını belirten Sezen, "Problem ve sorunlarla ilgili olarak, en kısa sürede kanun çıkartılacaktır. Küçük orta ve büyük ölçekli sanayi tesislerinin desteklenmesi ve KOSGEB kredileri ve faizsiz destekler ile ilgili bilgiler alındı. AB, Türkiye Mali İşbirliği, Katılım Öncesi Yatırım Aracı ile bakanlığımızın öncülüğünde Türkiye'de Kümelenme İhracatın Teşvik Edilmesi, Yeni Teknolojiler, Risk Sermayesi, Kredi Garanti Fonu, Belgelendirme ve Standardizasyon, Araştırma Geliştirme, İnovasyon, Bilişim Alt Yapısı ve Fikri Mülkiyet Hakları konusunda proje bazlı desteklemelerin kullanılmasında her türlü desteğin verilmesi konularının görüşüldüğü toplantının sonunda ilimiz ile ilgili konularda İl bazında açıklamalar yapılıp, Bakanlığımızın desteği yanımızdadır. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile Bakan Yardımcımız Hasan Ali Çelik'e çok faydalı bir toplantı düzenledikleri için teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

        (TY-MEF-Y)

        11.08.2016 17:13:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa