Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anlayan: "Milletçe yeni aydınlıklara adımlar atıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, demokrasi nöbetinin 19. gecesinde yaptığı konuşmada, "Her geçen gün yeni aydınlıklara ülke olarak, millet olarak yeni adımlar atıyoruz" dedi.

        Fatsa Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kur'an-ı Kerim tilaveti sonunda bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Anlayan, "Ne yazık ki o karanlık geceden sonra her geçen gün yeni aydınlıklara ülke olarak millet olarak yeni adımlar atıyoruz, kulaçlar atıyoruz. Rabbim bu milletin bu devletin geleceğini aydınlık etsin inşallah. 15 Temmuz akşamında ve gecesinde hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Ne yazık ki hainler boş durmuyor. Rabbim hepsini kahretsin. Mesudiye'de 3 gün önce 3 askerimizi şehit verdik. Şehitlerimizi törenle dualarla memleketlerine uğurladık. Mesudiye'de yaralanan 2 askerimiz var, bu iki askerimizi hastanede ziyarete gittik. Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavileri devam ediyorlar, ciddi yaraları vardı ameliyat oldular. Allah'a hamdolsun bugün yoğun bakımdan çıktılar. Doktorları ve kendileri ile görüştük durumları gayet iyi. Askerlerimizin iyi olması bizleri sevindirdi. Rabbim onlara da dün orada yaralanan bu kardeşlerimize de 15-16 Temmuz gecesi yaralanan bütün gazilerimize ve yine cephede düşmanla savaşarak hainlerle savaşarak yaralanan şifa bekleyen bütün kardeşlerimize de buradan şahsım ve bütün hemşehrilerimiz adına şifalar diliyorum. Rabbim onları sizlerle bizlerle beraber bu meydanlarda buluştursun. Yine o hainlerle karşı mücadeleye devam ettirsin inşallah" diye konuştu.

        "Şehit yakınlarımıza destek olalım"

        Şehit ailelerimize destek olmak için çağrısını yineleyen Belediye Başkanı Anlayan şöyle devam etti: "15 Temmuz gecesi hayatını devlet için, millet için sizlerin, bizlerin, hepimizin bekası için çocuklarımızın geleceği için, bayrak için, inancımız için, ezanımız için Allah için hayatını feda eden gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan ve şehit olan o kardeşlerimiz için meydanlardayız. Bu yüzden hükümetimiz onları unutmayarak asla karşılığı değil, asla acılarını dindirmez ama maddi manevi şehitlerimizin ailelerinin yanında olduğumuzu göstermek adına hükümetimiz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığımız bir kampanya başlattı. Bu kampanyayı belki basından duydunuz ama yine ben bunu kendime bir görev addediyorum ve sizlere buradan duyuruyorum. Başbakanlığımız 15 Temmuz gecesi şehit olan kişilerin ailelerine bir yardım kampanyası başlattı. Allah rızası için gönlümüz onlardan yana, her türlü manevi desteğimiz onlardan yana ama asla karşılığı olmamakla beraber maddi desteğimizi göstermek adına bu kampanyaya dahil olmak için sizleri de davet ediyoruz. Başbakanımız Türkiye'nin tamamında üç tane bankada hesap numarası açtı. Ziraat Bankası'nda, Vakıflar Bankası'nda bir de Halk Bankası'nda hesap numarası açtı. Bu hesapları sosyal medyadaki kendi hesabınızdan paylaştık. Lütfen bunu yayalım, hem katılalım, hem yayalım. Sosyal medya kullanmayanlar var ise bu yardımı yapmak isteyenlere de bankalara giderek bu yardımları yapabilirler" diye konuştu.

        "Mesajla da yardım yapabilirsiniz"

        Bankaya gidemeyenler için bir kolaylık olduğunu ifade eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, "Hangi hatlı telefonunuz olursa olsun fark etmez '1507' mesaj hattına '15 Temmuz' yazdığınız takdirde direkt resmi olarak her bir mesaja 5 TL yardım yapabiliyorsunuz. Faturanız 20 TL geleceğine 25 TL gelsin, 50 TL geleceğine 55 TL gelsin hiç olmazsa şehit yakınlarımızın yanlarında olduğunuzu bu davranışımızla da olsa gösterelim. Bir defa mesaj atarsanız 5 TL 10 defa atarsanız 50 TL. Rabbim bereketlendirsin, sayılarını arttırsın. Bunu da Allah için yapalım, sadaka yerine geçsin az sadaka çok belayı def eder" şeklinde konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        03.08.2016 10:12:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa