Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        4 programa öğrenci alınacak

        Murat Çelik A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Üniversitesi'nde 2016-2017 akademik yılıyla beraber Tasarım Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Mimari Restorasyon Programı ile Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı ile Merzifon MYO Basın ve Yayıncılık Programı ve Taşova MYO Raylı Sistemler İşletmeciliği Programına ilk defa öğrenci alınacağı bildirildi.

        Tercih yapacak üniversite adaylarına seslenen Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Üniversitemiz, ülkemizin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek; ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu yolculukta 2016 YGS ile tercih yapacak üniversiteli adaylarını Amasya Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız" dedi.

        Açılacak 4 yeni program arasındaki Mimari Restorasyon Programı kontenjanının 30 kişilik olduğunu belirten Rektör Orbay, "Mimari Restorasyon Programından mezun olan öğrencilerimiz önlisans diplomasına sahip olarak, tekniker unvanına sahip olacaklar. Mezunlarımız şantiyelerde mimar ve ustalar arasında ara teknik eleman olarak görev yapıp restorasyon, konservasyon konularında faaliyet gösteren Kültür Bakanlığı Restorasyon ve Konservasyon Merkez Laboratuarı, Kültür Bakanlığı Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kamu kurumlarında, tüm müze ve saraylarda, arkeolojik kazı ekiplerinde ve özel kuruluşlarda çalışabilecekler. Ayrıca bu bölümden mezun olan öğrenciler Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Mimarlık, İç mimarlık, Geleneksel Türk El Sanatları, Eski Çini Onarımları bölümlerine geçiş yaparak lisans eğitimlerini de tamamlayabilirler" diye konuştu.

        Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı'na 30 öğrencinin alınacağına değinen Prof. Dr. Orbay, "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı eğitimi, tasarım temelli tüm mesleklerde projelendirme safhasında gerekli ve hatta zorunluluk içermektedir. Bu programın amacı; konusuyla ilgili kavram ve ilkeleri özümsemiş, günümüz tasarım teknolojisi araçlarından yararlanabilen, tasarımın üç boyutlu görsellerini yapabilen, beğeni unsurunun uygulama öncesinde elde edebilecek nitelikte meslek elemanları yetiştirmektir. Bu elemanlar mimari tasarım ofislerinde (mimarlık, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve kentsel tasarım ofisleri), mimari ekiple uyumlu çalışabilecek; iki boyutlu ve üç boyutlu tasarım programlarını kullanabilen mimari projeleri rahatlıkla okuyup çözümleyebilen; mimari malzeme ve dokulara hakim fotoğraf ve görüntü işleme yeteneği kazandırılmış elemanlar olacaklardır" şeklinde konuştu.

        Basın ve Yayıncılık Programı medya ve gazetecilik alanında sektörün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, basın meslek ilkeleri doğrultusunda yetişmiş, medyanın farklı mecralarında etkin çalışabilecek, kurum ve kuruluşların basın ve halkla ilişkiler birimlerinde faaliyet gösterebilecek, toplum bilinciyle hareket eden, toplumun değerleri ve menfaatlerini mesleğine yansıtan, eleştirel düşünebilen nitelikli eleman yetiştirme amacıyla 50 kişilik Basın ve Yayıncılık Programı açıldığına değinen Orbay, 80 kişi kontenjanlı Raylı Sistemler İşletmeciliği Programı'nın da Raylı Sistemler İşletmeciliği, demiryolu taşımacılığı sektöründe çalışacak elemanlara yönelik teorik ve uygulamalı olarak eğitim öğretim veren bir program olduğunu ve mezun öğrencilerin başta demiryolları olmak üzere, metrolarda, kent içi raylı sistemlerde kolaylıkla çalışma imkanı bulacaklarını söyledi.

        (MÇ-SLH-Y)

        25.07.2016 12:15:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa