Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Trafikte mola vererek hayata gülümsediler

        (Fotoğraflı)

        Candemir Sarı

        GİRESUN (İHA) - Giresun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Ramazan bayramında "Trafikte Mola Vererek Hayata Gülümseyin" projesi kapsamında sürücülere broşür dağıtılarak, ikramda bulunuldu. Giresun İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, "Bayram dönüşlerini vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarıyla sonuçlanmasını istemiyoruz" dedi.

        Türkiye genelinde bayram tatilinin uzun olması nedeniyle yollarımızda özellikle ana arterlerde yoğun trafik olduğunu takip ettiklerini belirten Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, "Bu süre içerisinde ilimizden geçen Karadeniz sahil yolunda bayramdan önceki Cuma günü başlayıp bugünde devam ettirdiğimiz ve yarın sonlandıracağımız, 'trafikte mola verin hayata gülümseyin' projesi bu bayramda da maksadına ulaşmıştır" şeklinde konuştu.

        Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü:

        "Buradan yolu kullanan sürücülere sesleniyorum: insan hayatı her türlü acelenin üzerinde ve kıymetlidir. Ulaşmak istediğiniz yere bir an önce ulaşmak istediğinizi biliyoruz. Aynı güzergahları bizlerde kullanıyoruz. Trafik kurallarına riayet edersek, yolda uygulamada bulunan personelimizin ikaz ve işaretlerine riayet edersek inanın ulaşmak istediğiniz noktaya daha çabuk, daha erken ve zinde ulaşırsınız. Biz bayram günlerinin mateme dönüşmesini istemiyoruz. Bayram dönüşlerini vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarıyla sonuçlanmasını istemiyoruz. Bundan sonraki bayramlarda bu güzergahlarda bu uygulamayı devam ettireceğiz".

        Uygulamanın sürücüler açısından çok güzel olduğunu değerlendiren sürücüler ise "Bu sayede dikkati dağılan sürücüler mola ile kendilerine geliyorlar. Uygulama 300-350 kilometrede bir olmalı. Her 4 saatte bir sürücüler istirahat etmiş ve bu sayede trafik kazalarının da önüne geçmiş olurlar" dedi.

        Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ramazan Bayramı trafiğinin başladığı 2 Temmuz Cumartesi günü uygulamaya konulan proje kapsamında Trabzon İstikameti Keşap Otogar mevkisinde, Ordu İstikameti İl Emniyet Müdürlüğü karşısı TIR parkında 'Mola' uygulaması yapıldı.

        Mola noktalarında uzun yol sürücülerine Broşür dağıtımı ve Çay İkramı yapılarak, mola vermeleri ve dinlenmeleri istendi.

        (CS-ÖK-Y)

        09.07.2016 18:27:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa