Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Numan Kurtulmuş'tan 'sel' açıklaması

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu'daki sel ve heyelan nedeniyle oluşan hasar ve maddi kayıpların giderilmesi, mağdur olan vatandaşların zararlarının giderilmesi konusunda hükümet olarak gerekli katkıları sağlayacaklarını bildirdi.

        Kurtulmuş, Ordu'nun Fatsa, Perşembe, Altınordu, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel ve heyelana ilişkin Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan telefonla bilgi aldı.

        Kurtulmuş, Balkanlıoğlu ve Yılmaz ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bayram günü meydana gelen olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, 'geçmiş olsun' temennisinde bulundu.

        Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yaşanan olaydan sonra meydana gelen maddi kaybın tespit edilmesi çalışmalarının aralıksız sürdürülmesini ve afetzedelerin zararlarının karşılanması konusunda çalışmalara ara verilmeden başlanmasını istedi.

        Kurtulmuş'un, son yılların en büyük yağışının yaşandığı afetin yaralarının sarılacağını, mağdur ailelerin zararlarının giderilmesi konusunda da hükümet olarak gerekli her türlü katkıyı sağlayacaklarını, yıkılan köprülerin ve yolların hızlı bir şekilde yeniden yapılacağını, afetten etkilenen vatandaşların tüm mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi.

        Ayrıca, Vali Balkanlıoğlu başkanlığında oluşturulan kriz merkezine ulaşan gelişmeler konusunda da Kurtulmuş'un anlık bilgilendirildiği kaydedildi.

        (MAK-SLH)

        05.07.2016 20:09:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa