Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA'NIN 7 TURİZM PROJESİNE OKA DESTEĞİ

        - AMASYA VALİSİ SALİH IŞIK:

        - "AMASYA TURİZM ALANINDA HAK ETTİĞİ SEVİYEYE GELMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATMIŞ OLACAKTIR"

        MURAT ÇELİK A.

        AMASYA (İHA) - Amasya Valisi Salih Işık, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı kapsamında Amasya'daki 7 projeye destek sağlanacağını açıkladı.

        Vali Işık, "Kabul edilen bu projelerin hayata geçmesiyle Amasya'nın turizm alanındaki potansiyeli ve bilinirliği artacak ve ilimiz turizm alanında hak ettiği seviyeye gelmek için önemli bir adım daha atmış olacaktır" dedi.

        Amasya'dan 14, Çorum'dan 17, Samsun'dan 28 ve Tokat'tan da 41 olmak üzere alınan toplam 100 proje başvurusunun idari, teknik ve mali değerlendirme sürecinin tamamlanıp sonuçların duyurulduğunu belirten Salih Işık, "Değerlendirme süreci sonunda 65 ve üzerinde puan alan 27 proje asil listede yer alarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanan 27 projenin 7'si ilimiz, 5'i Çorum, 6'sı Samsun ve 9'u da Tokat iline ait projelerden oluşmaktadır. İlimizden desteklenmeye hak kazanan projelerimiz ile 10.186.652 TL toplam bütçeye sahip turizm altyapısı yatırımının gerçekleştirilmesi hedeflenmekte olup, bu bütçenin 4.446.845 TL'si ajans desteklerinden oluşmaktadır" diye konuştu.

        Amasya Kalesi Sur Duvarları Onarım Projesi, Yalıboyuna Açılan Kapı Projesi, Merzifon Kızlar Mektebi Restorasyon Projesi, Amasyalı Şeyh Hamdullah Hüsn-ü Hat Müzesi, Yalıboyu Evlerinin Karşıdaki Yansıması Projesi, Yedikuğular Kuş Cenneti Düzenleme ve Doğa Turizmine Kazandırılması ve Hamamözü Termal Otel Modernizasyonu ve Ek Havuz İnşası projelerinin kabul edildiğine değinen Işık, "Kabul edilen bu projelerin hayata geçmesiyle Amasya'nın turizm alanındaki potansiyeli ve bilinirliği artacak ve İlimiz turizm alanında hak ettiği seviyeye gelmek için önemli bir adım daha atmış olacaktır. Bu vesileyle söz konusu projeleri hazırlayan kurum ve kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyor, projelerin ilimize hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

        (MÇ-SLH-Y)

        24.06.2016 17:30:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Amasya İlçeleri
        Tüm Amasya Haberleri
         Amasya

        Amasya

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa