Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SİNOP'TA KUR'AN-I KERİM ZİYAFETİ

        OSMAN AKSU

        SİNOP (İHA) - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen "Ramazanı Şerif Ayında Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programı kapsamında Sinop'a gelen 3 ünlü hafız Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

        Sinop Alaaddin Camisi'nde gerçekleştirilen programa Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, hafızlar ve çok sayıda vatandaşlar iştirak etti.

        Sinop il Müftüsü Mustafa Erkan, Kur'an-ı Kerim'in Allah katından insanlığa sunulan en büyük lütuf ve aynı zamanda bir hidayet kaynağı olduğunu belirterek "İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce ve kusursuz bir kaynak olan Kur'an-ı Kerim, bütün kitapların ve ilimlerin ana menbaıdır" dedi.

        Filipinler'den dünya birincisi Muhammed Nezir Asgar, Kosava'dan dünya ikincisi olan Egzan İbrahim ve İstanbul Ataköy Camii İmam Hatibi Faruk Yazar'ın Kur'an-ı Kerim tilavetleri Sinoplular tarafından ilgiyle dinlendi.

        Programdan sonra cemaate konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığı'nca bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kuran'ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması'na dünyanın 46 ülkesinden 82 hafızın katıldığı Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması İstanbul'da yapıldı. Akabinde geçen sene dereceye giren, bu senenin finalinde yarışan hafızlarımızla ve Türkiyemizdeki güzide hafızlardan bir karma yaparak 36 ilde Kur'an-ı Kerim Ziyafeti programlarını Pazar gününden itibaren yapmaya başladık. Bu program kapsamında önce Boyabat ilçemizde ve akabinde de burada programımızı icra ettik. Kur'an-ı Kerim'e karşı bizlerin sorumlulukları vardır. Bunların başında Kur'an-ı Kerim'e iman etmemiz, ikincisi Kur'an-ı Kerim'i okumamız, üçüncüsü de Kur'an-ı Kerim'i anlamamız gerekmektedir. Yani Cenab-ı Hakkın emirlerini ve nehiylerini iyi anlayıp ona göre kulluk vazifelerimizi yapmamız gereklidir. Ramazan-ı Şerif ayı Kur'an-ı Kerim ayıdır. Resülullah Efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: 'Kur'an'sız bir kalp harap bir ev gibidir.' O yüzdendir ki Kur'an-ı Kerim'i hakkıyla okumak, hakkıyla kavramak ve onunla hakkıyla amel etmek gerekmektedir."

        Kur'an Ziyafeti toplu çekilen fotoğrafla sona erdi.

        (OSM-SLH-Y)

        22.06.2016 15:00:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sinop haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sinop Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sinop İlçeleri
        Tüm Sinop Haberleri
         Sinop

        Sinop

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa