Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DESKİ'DEN ÇEVRE YATIRIMI

        DENİZLİ (İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, arıtma tesislerinin sayılarını arttırıyor.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü, özellikle su kaynaklarının kirletilmesini önlemek amacıyla köylerde inşa edilen ancak maliyetleri nedeniyle çalıştırılamayan 19 paket atıksu arıtma tesisini yeniden faaliyete geçirmesinin ardından çevre yatırımlarına devam ediyor. DESKİ Genel Müdürlüğü, daha az yatırım ve işletme maliyeti bulunan ayrıca uzaktan kontrol sistemi ile daha kolay işletilebilen 5 adet daha paket atıksu arıtma tesisi kurulması için başlattığı çalışmada sona geldi. Acıpayam Eskiköy, Bozkurt Çambaşı, Çardak Gemiş, Çal Dayılar ve Çivril Beydilli Mahallesi'ne kurulması planlanan kompak sistem paket atıksu arıtma tesislerinin kendi içinde havalandırma, çökertme ve tahliye işlemlerini bir arada yapabildiği ifade edildi.

        SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN

        Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, uzun süredir atıl durumda olan 19 adet paket atıksu arıtma tesisini geçen yıl yeniden faaliyete geçirdiklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi'nin doğa ve çevreye olan hassasiyetinin Türkiye'ye örnek olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, çevre konusundaki çalışmaların artarak sürdürüldüğünü, bu kapsamda 5 adet daha yeni tesisin kentin öncelikli ihtiyacı olan noktalarına kurulduğunu anlattı. Denizli halkının sağlıklı ve huzurlu yaşaması için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydeden Başkan Zolan, "Görevde kaldığımız süre içerisinde 'bir fazla eser daha nasıl bırakırız' amacıyla Denizlimizin her köşesinde çalışmaya devam ediyoruz. Daha temiz ve sağlıklı bir gelecek için olağanüstü çaba sarf ediyoruz" diye konuştu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        21.06.2016 17:00:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa