Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇATAK PROJESİ, KASTAMONU'DA HIZ KAZANDI

        VEDAT YUNUS İKİZOĞLU

        KASTAMONU (İHA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması (ÇATAK) Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Kastamonu'da 2015 yılında 5 ilçede yaklaşık 6 bin dekar arazi için toplam 463 bin TL destekleme ödemesi yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 2016 yılında kapsamı daha da genişletmek için çalışmalarını hızlandırdı.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, yaptığı yazılı açıklamada, 2016 yılında Kastamonu'nun 11 ilçesinden gelen talepleri de değerlendirerek 14 bin dekar alanda ÇATAK Projesini uygulayacaklarını belirterek, şunları kaydetti: "Uygulama alanlarının bazılarında hiç tarım yapılamıyor, bazılarında ise gerekli önlemler alınamadığı için verim ve kalite kayıpları oluşuyordu. ÇATAK Projesi kapsamında yapılan uygulamalar ve verilen desteklemeler neticesinde milli ekonomiye önemli katkılar yapılmış oldu. Toprak ve su kalitesinin iyileştirilmesi, arazilerin düzenlenmesi, erozyonun önlenmesi ve doğal kaynakların korunmasına yönelik çalışmaları kapsayan projeyle hem çiftçimize, hem ilimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır. Uygun tekniklerle tarım yapılmadığı için vasfını yitirmiş tarım alanlarımıza yapay mera, ahır gübrelemesi, drenaj ve taş toplama uygulamalarıyla arazinin kullanımını sağlamak ve ilimizde yaygın olan hayvancılığın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düşük vasıflı arazilere sahip olan üreticilerimiz mutlaka İl ve İlçe Müdürlüğümüzle temasa geçmelidir. Bakanlığımızın sunduğu bu desteklemeden faydalanarak arazilerini ıslah etmeli, hem üretici hem ülke kazanmalıdır. 2014 yılından bu yana Kastamonu'da uygulanan ÇATAK projesi kapsamında kategorisine göre dekara 30-135 TL arasında destekleme ödemesi yapılmaktadır. Destekleme ödemeleri dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süreyle gerçekleşmektedir"

        Desteklemelerin 2016 yılında Kastamonu'nun merkez ilçeye bağlı Karaçomak Baraj Havzasında ve Ağlı, Abana, Araç, Bozkurt, Çatalzeytin, İhsangazi, İnebolu, Küre, Taşköprü ve Tosya ilçelerinde uygulanacağını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, ÇATAK Projesi için desteklemelerden faydalanmak isteyen üreticilerin 9 Eylül 2016 tarihine kadar arazilerinin bağlı bulunduğu ilçe müdürlüklerine başvurması gerektiğini ifade etti.

        (Vİ-Y)

        19.06.2016 15:15:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kastamonu İlçeleri
        Tüm Kastamonu Haberleri
         Kastamonu

        Kastamonu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa