Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KİRAZ ÜRETİCİSİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA)- Isparta'da kiraz ve kayısıda hasat başladı. Geçtiğimiz yıl olumsuz iklim şartları nedeniyle üreticisini üzen kiraz bu yıl yüzleri güldürüyor.

        Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, kiraz hasadının başladığını söyledi. Şölen, Uluborlu, Senirkent, Atabey başta olmak üzere Yalvaç, Keçiborlu ve Gönen ilçelerinde yetiştiriciliği yapılan kirazın bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdüğünü kaydetti. Isparta'da üretilen ihraç değeri yüksek Napolyon kirazının tat ve aroması ile dış pazarlarda aranan bir kiraz çeşidi olduğunu kaydeden Şölen, "Haziran ayının ikinci haftası sonu itibariyle hasat başladı. Son birkaç yılda kiraz üretiminde yaşanan iklimsel sorunlar bu sene yaşanmadı ve rekolte istenen düzeylerde. Hasadın başlamasıyla ihracatçı firmalar ürün almak için yerlerini aldı. Yeterli ve kaliteli ürün ile piyasada oluşan fiyatlarda hem üretici hem de alıcı memnun" dedi.

        Şölen Yalvaç ve Senirkent'te yetiştirilen kayısıda da hasadın başladığını iletti. Şölen, "Yörenin önemli geçim kaynağı durumunda olan kayısıda erkenci çeşitler iç piyasaya alınmakta. Nisan ayında lokal olarak yaşanan don olayları kayısı üreticilerimizde endişe yaratmış olsa da ürün kalite ve rekolte olarak istenen ve tatmin edici düzeye ulaştı. Yörede yetişen alyanak, şekerpare, mahmudun eriği gibi çeşitler hasat edilmekte ve komisyoncular tarafından satın alınıyor. İhraç ürünü olan Şalak ve Roksana çeşitleri üreticilerimiz için ümit vadeder durumda."

        (FK-SÇ-Y)

        17.06.2016 17:09:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa