Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORDU SEMALARI MAHYALARLA ŞENLENDİ

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete sunduğu ve Ramazan ayının simgelerinden olan mahyalar, bu sene de vatandaşların beğenisini kazanıyor.

        Osmanlı Sultanı I. Ahmet Dönemi'nde Sultanahmet Camii'nin minarelerine, dini sözlerin yazıldığı kandillerin asılmasıyla başlayan ve 450 yılı aşkın gelenek olan mahyalar, Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleriyle Ordu'nun semalarını şenlendirdi.

        MAHYALI CAMİLERE YENİLERİ EKLENİYOR

        Altınordu ilçesinde bulunan Akyazı Camii, Ulu Camii, İmam Hatip Lisesi Camii ve Ensar Camii ile Gürgentepe ilçesindeki Merkez Camii'ne daha önce mahya yerleştiren Büyükşehir Belediyesi, Kumru Merkez Camii'ni de yeni mahya ile süslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, mahyaların insanlara Ramazan-ı Şerif'i hatırlattığına vurgu yaparak, "Ramazan ayının manevi güzelliğiyle birlikte, en az iki minaresi olan camilerde vatandaşlarımıza görsel bir güzellik yaşatmak istiyoruz. Daha önce mahya yaptığımız camilere ilave olarak, başka camilere de mahya yerleştirmeye devam ediyoruz" dedi.

        MAHYALARLA VERİLEN MESAJLAR GÖNÜLLERİ AYDINLATIYOR

        Camilerin gerdanlığı olarak ifade edilen mahyalar, akşam ve imsak vakitleri arasında Müslümanların gönüllerini de aydınlatıyor. Osmanlı döneminde yağ kandiliyle, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ampul ile son dönemlerde ise led aydınlatmalarla yapılan mahyaların yapılış şekli değişse de taşıdığı anlam ve verdiği mesajlar değişmiyor. Aynı zamanda ramazanın simgesi olarak kabul edilen mahyalarda yer alan ayet, hadis ve dini içerikli veciz sözler vatandaşların gönüllerini aydınlatıyor.

        (MAK-SLH)

        16.06.2016 21:33:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa