Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAĞLIDERE YÜKSEKOKULUNA KAVUŞUYOR

        RESUL YANBUL

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Yağlıdere İlçesi'nde bugünlerde ilçeye açılacak Giresun Üniversitesi'ne bağlı yüksekokulun sevinci yaşanıyor.

        Nüfusunun üç katı kadar insanı Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşayan Yağlıdere, verdiği göçlerde dikkat çekerken, yüksekokulun bu dışarıya göçü bir nebze de olsa azaltacağı düşünülüyor. İlçe geçen yıllar ile birlikte nüfus bakımında küçülmeye devam ederken, esnafın ve vatandaşların tek umudu ise ilçeye hareket kazandıracak, tanıtacak bir yüksekokul.

        İlçede yapımına 2010 yılında başlanılan Yüksekokul binası kaba inşaatı bitirildikten sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle ince işi uzun bir süre yapılamamıştı. ABD'de yaşayan bir iş adamının sponsor olmasıyla yapımı tekrardan başlayan Yüksekokulu inşaatında sona doğru yaklaşıldı.

        Yüksekokulun ilçenin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını belirten Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, 2017 öğretim yılında okulun ilk öğrencilerini alacağını söyledi. Yerel seçimlerde 2009 yılında belediye başkanı olduktan sonra üniversite içim ilk olarak Yağlıdereli İş adamları ile görüşme yaptığını belirten Belediye Başkanı Kırhasanoğlu, "Yaptığımız istişarelerde ilçeye acilen yapılması gerektiğini, ihtiyaç olduğunu söyledik ve yapma kararı aldık. Karardan sonra inşaatı başlattık ve kaba inşaatını vatandaşlarımızın desteği ile bitirdik fakat bu şekilde 2 yıla yakın bir beklemede kaldık. Sponsor bulamadığımız için binanın ince işini yapamadık. Daha sonra Yağlıdere'den ABD'ye giden ve orada yaşayan bir iş adamımız bu işi üstlendi. Şuan ince işi yapılıyor inşallah yakında bitirilecek. İnşaatı biraz daha hızlı bitirebilseydik bu seneki öğretim yılında öğrenci alacaktık ama yetişmedi inşallah önümüzdeki yıl okulumuzu eksiksiz olarak eğitime açmış olacağız" dedi.

        (RY-CS-Y)

        15.06.2016 14:45:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Giresun İlçeleri
        Tüm Giresun Haberleri
         Giresun

        Giresun

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa