Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAYAT'TA KARDEŞLİK İFTARI

        - AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ VE TBMMİ DARE AMİRİ SALİM USLU;

        - "TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK VE MECALSİZ BIRAKMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

        - AK PARTİ ÇORUM MİLLETVEKİLİ AHMET SAMİ CEYLAN;

        - "KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

        - BAYAT BELEDİYE BAŞKANI EKREM ÜNLÜ;

        - "KİMSESİZLERİN KİMİ OLMAK İÇİN BURADAYIZ"

        ÇORUM (İHA) - Bayat Belediyesi tarafından düzenlenen kardeşlik iftarı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

        Bu yıl 6. gerçekleştirilen geleneksel iftar yemeğine Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Bayat Kaymakamı İdris Akça, Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoglu, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek, TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

        İftar programında bir konuşma yapan Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, her zaman halkla beraber olmayı kendilerine şiar edindiklerini belirterek, "Çünkü insanı yaşat ki devlet yaşasın diyen zihniyetin mensubu olarak buradayız. Bizler kimsesizler kimi olmak için buradayız. Halkımızla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz. Ne olursa olsun bir ve beraber olmaya devam edeceğiz. Hep birlikte güçlü olduk, güçlü olmaya devam edeceğiz" dedi.

        Bayat Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerinin altını çizen Ünlü, halkla iftar yaparken diğer taraftan kimsesiz insanları da unutmadıklarının altını çizdi. İlçede yaşayan 400 aileye her gün iftarda ve sahurda sıcak yemek verdiklerini hatırlatan Başkan Ünlü, Bayatlı esnaflarla kimsesizlere sahip çıktıklarını ve bundan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

        AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ise, iftarın düzenleyen Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, "Hafta sonu Mardin'deydik. Genel Merkezimiz ve teşkilatlarımız kardeş şehir projesi dahilinde doğuda ve güneydoğuda terörden mağdur olan kardeşlerimizle bizleri buluşturuyorlar. Bu vesile ile Mardin Yeşilli ilçesine gittik. Oradaki ve buradaki ortamları gördüğümüz zaman, bizlerin şükür ve eda ile güzel bir Ramazan geçirdiğimizi müşade etmiş olduk. Allah huzurumuzu bozmasın. Allah yolumuzu açık etsin ve vatanımıza, milletimize, devletimize kasteden hainleri bedbaht etsin "diye konuştu.

        AK Parti Çorum milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, iftara katılanların evlerinde eşi, çocuklarıyla beraber iftar yapmak yerine, kardeşlik sofrasında olmayı tercih ettiğini kaydederek, "Allah evlerinizden huzuru, sağlığı ve ülkemizin huzurunu eksik etmesin diyorum. Allah bu mübarek ayda tuttuğumuz oruçları yaptığımız ibadetleri kabul eylesin. Zor günden geçiyoruz. Ülkenin bu zor gününde birlik ve beraberliğimizi sergilemek durumundayız. Bayat'ta gördüğümüz bu güzeli tüm ilçelerimizle beraber 81 ilde de sapasağlam dimdik ayakta bulunmak durumdayız. Birbirimize karşı olan sevgi bağlarımızı artıracağız, daha hoşgörülü, kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirelim. Allah ülkemize atılan fitne tohumlarından bizleri korusun. Güneydoğuda, doğuda kahramanca terörle mücadele eden askerimize, polisimize yardımcı olsun. Dualarımıza eksik etmeyelim. Birlik ve beraberlik zamanı hayırlı bayramlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, istikrar vurgusu yaparak ekonomi ve siyasetteki istikrarın önemine dikkat çekti.

        Ülkede ekonomik istikrar olmadığı takdirde Türkiye'nin namerde muhtaç olacağına dikkat çeken milletvekili Salim Uslu, "Ülkede son yüzyılda aleme nizam vermek isteyen küresel güçlerin etkisiyle mecalsiz bırakılırız. Türkiye'nin mecalsiz kalması demek hem yaşadığımız coğrafya da hem dünyada zulmün devam etmesi anlamına gelir. Suriye'de Türkmenlere yapılan zulüm devam ediyor. Doğu Türkistan'da zulüm devam ediyor. Filistin'de zulüm devam ediyor. Bir olmak, iri olmak, diri olmak, sadece siyaseten söylenmiş söz değildir. Türkiye güçlü olursa Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenler Türkiye'nin güçlü olmasından korkuyorlar. Onların getirdikleri düzen yıkılacak. Bütün dünya mazlumları huzur içerisinde olur. Bütün dünya mazlumları zulümden kurtulmuş olur" şeklinde konuştu,

        Türkiye'nin paçalarından tutulduğunu ve ülkeyi yolundan alı koymak isteyenler in bulunduğuna dikkat çeken Uslu, Türkiye'yi lime lime bölmek isteyenler olduğunu ve bunlara asla fırsat vermeyeceklerinin altını çizdi.

        Başkanlık sistemi hakkında da açıklamalarda bulunan Uslu, "Önümüzde üç tane önemli mesele var. Bir tanesi başkanlık sistemine geçmek, onun içinde yeni bir anayasa yapmak zorundayız. Meclisin etkin ve verimli çalışmasını sağlamak için yeni bir iç tüzük hazırlamak zorundayız ve bunun içinde size müracaat edeceğiz. Diyeceğiz ki terör belasından, bu ayaklarımıza pranga olan anayasadan ve meclisin çalışmasını engelleyen iç tüzükten kurtulmamız için bize güç verin, destek olun, dua edin diyeceğiz. Bundan önce biliyoruz yapılan hizmetleri hep taktir ettiniz ve istikrar bozulmasın istediniz. Bunun içinde cömertçe Ak Partiye oyunuzu vererek Ak Partiyi desteklediniz. Sadece Ak Partiyi desteklemekle kalmadınız, aynı zamanda Türkiye'nin bölünmesini mecalsiz bırakılmasını istemiyoruz İstikrarsızlaştırılmasını istemiyoruz dediniz. Bu yüzden Bayata müteşekkiriz. Ama bilesiniz ki yüz yıllık hesaplar yeniden görülmeye başlandı, işte bu noktada birbirimizle birliğimizi, dirliğimizi artırmak. Bir olmak, iri olmak diri olmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

        (MMY-BÖ)

        14.06.2016 18:23:09 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Çorum İlçeleri
        Tüm Çorum Haberleri
         Çorum

        Çorum

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa