Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA KENT KONSEYİ BAŞKANI ŞÜKRÜ ÖNDER

        - "ÜNİVERSİTE YALOVA'NIN GELECEĞİDİR"

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Yalova Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Yalovalıların nasıl bir üniversite istedikleri kendileri için önemli olduğunu söyledi.

        Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Yalova Üniversitesi'nde yaşanacak olan rektör değişimiyle ilgili bir çalışma yapacaklarını söyledi. Gazetecilere açıklamada bulunan Önder, Yalova kamuoyundan 'Nasıl bir üniversite istiyorsunuz?' yönünde görüş isteyeceklerini söyledi. Yalova Üniversitesi'nin Yalova'nın teminatı olduğunu söyleyen Şükrü Önder, kent konseyi olarak bir çalışma yapacaklarını söyledi. Rektör değişimiyle ilgili genel kurul üyeleriyle bir toplantı yapacaklarını söyleyen Önder, "Genel kurul üyelerimizle "Yalova'da nasıl bir üniversite istiyoruz?" adı altında bir toplantı yapıp yeni isteklerimizi yeni rektörümüze bildirmeyi arz ediyorum. Ramazandan sonra bu çalışmaya hız vereceğiz. Böyle bir toplantı yapıp kamuoyunun ve sivil toplum örgütlerinin görüşlerini almak istiyoruz. Kamuoyunun vereceği bilgiler önemli. Toplanmamızdaki amacımız Yalova'daki tüm sivil toplum örgütlerinin nasıl bir üniversite istediklerini tespit edip yeni rektörümüze "Buyurun Yalova böyle bir üniversite istiyor" demek" diye konuştu.

        Termal turizmiyle ilgili de gerekli çalışmaları yaptıklarını söyleyen Önder, bu konuda konseyin üzerine düşeni yaptığını söyledi. Önder, "Kent konseyinde çalışmalarımız özellikle bu termal turizmi. Yani medikal turizm. Daha evvel basında da bu konuda bilgilendirme yapmıştık. Bu saatten sonra biz artık devre dışıyız, bu işi ya valilik ya belediye ya da MARKA üstlenmelidir demiştik. Artık bundan sonrasını bilemiyoruz çünkü biz yapabileceğimiz yere kadar getirdik" diye konuştu.

        (SÇ-AÇ)

        14.06.2016 15:25:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa