Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ULUBORLU'DA KİRAZ HASADI BAŞLIYOR

        - TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ KİRAZ ÜRETİM MERKEZLERİNDEN ISPARTA'NIN ULUBORLU İLÇESİ'NDE KİRAZ HASADI SEZONU BAŞLIYOR

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA)- Türkiye'nin önemli kiraz üretim merkezlerinden olan Isparta'nın Uluborlu İlçesi'nde kiraz hasadı sezonu başlıyor.

        Kiraz hasadı öncesinde Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, üreticilere kiraz sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesi temennisinde bulundu. Ünverdi, "İlçemiz kiraz rekoltesi olarak bereketli yıllarından birini yaşıyor. Merkez ve köylerimizden 12-15 bin ton arası kiraz bekliyoruz" dedi. Kiraz rekoltesinin bol olduğu yıllarda işçi sorununun muhakkak olacağına dikkat çeken Ünverdi, "Üreticilerimiz ve işçi çavuşlarıyla yaptığımız işçilik fiyatı belirleme toplantısına katılmaları, oluşan fiyattan işçilik ücretlerini ödemelerini tavsiye ederim. Belediye olarak Akçay bölgesinde bulunan mevsimlik işçi barınma çadırlarının kapasitesini iki katına çıkardık. Belediyemiz mezbahasının yanında kendi çadırlarını kuran bir gurup işçiyle beraber mevsimlik tarım işçisi sayısı Bin 200 bin 400 arası olması tahmin ediliyor. İşçi temininde sıkıntı çeken üreticilerimizin mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bölgeden temin edebilirler" dedi.

        KADEMELİ OLARAK HASAT YAPIN

        Kiraz üreticilerinin hasat tarihlerini kademeli olarak belirlemelerinin gereksiz yığılmalara sebep olmayacağını kaydeden Ünverdi; "Ayrıca ihracatçı firmalardan fazla kasa almamaları ihtiyaçları kadar kasa almaları kasa sıkıntısı oluşmaması için çok önemli olduğunu hatırlatmak isterim. Piyasaya arz olan ürünle talep edilen ürünün aynı olursa sıkıntıyı önleyecektir. Bugün itibarıyla belediyemiz kiraz alım merkezinden ürün almak için yer talep eden iç ve dış piyasa firma sayısı 27 olmakla beraber bunlardan 14 ihracat, 13 iç piyasaya kiraz alacak firmalardır. Önümüzdeki hafta yer talebinin devam edeceği kanaatindeyim" diye konuştu.

        (FK-SÇ-Y)

        14.06.2016 14:33:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa