Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'A ÖZGÜ MEŞHUR 'GEZİN ÇİLEĞİ' TEZGAHLARA ÇIKMAYA BAŞLADI

        YUNUS ÖZHANLI

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'a özgü tadı ve kokusu ile meşhur olan Gezin çileği tezgahlarda yerini almaya başladı.

        Adını, Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde alan yerli çilek hem manavlarda, hem de yol kenarlarında tezgahlara gelmeye başladı. Kilogramı 5 liradan satılan yerli Gezin çileği, hergün sabah erken saatlerde toplayan yetiştiriciler, ürünlerinin bir kısmını kendileri yol kenarında satarken, bir kısmı da pazarcılar tarafından satılıyor.

        Zor şartlarda çilek yetiştirdiğini dile getiren çilek üreticisi Bahar Ören, "Çileklerimize çocuk gibi bakıyorum. Meyveleri geldiği zaman onları topluyoruz ve satışını yapıyoruz. Toprağının verimli olması nedeniyle çileğimizin tadı ve kokusu güzel" dedi. Gezinde çilek yetiştiriciliği yaptığını ifade eden Nihan Balcı ise, "Kendi imkanlarımla kendi ürettiğim ve köylülerimden satın aldığım çilekleri yol kenarında satıyorum. Şuan turistler gelmediğinden satışlar biraz zayıf. Her yerde çilek yetişiyor ama buranın çileği bambaşka. Güneşi gördükçe tatlanır ve daha da güzel olur. Bizim Gezin çileğinin aroması Doğu ve Güneydoğu'nun en güzelidir. Farklı çeşit çilekler var ama Gezin'in yerli çileği toprağından dolayı harikadır" diye konuştu.

        Yaklaşık 3-4 yıldır kendi ürettikleri çilekleri sattığını söyleyen Oğuzhan Atıcı ise, çilek alıcılarının beklenen ilgiyi henüz göstermediğini belirterek, kilosunu 5, kasasını ise 12 liradan sattıklarını aktardı.

        (YÖ-MP-Y)

        13.06.2016 12:30:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa