Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAŞKANDAN GÜRGENTEPELİLERE MÜJDE

        - ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ENVER YILMAZ:

        - "GÜRGENTEPE'NİN YOL VE SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ"

        - "HALKIMIZIN SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN NE KADAR PARA HARCAYACAĞIMIZIN HESABINI YAPMAYIZ"

        METİN AKYÜREK

        ORDU (İHA) - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, rakım olarak en yüksek bölgede bulunan Gürgentepe ilçesinde yıllardır yaşanan yol ve su sorununa çözüm bulmak için sıkı bir çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "Su sorununu önümüzdeki yıla kadar Gürgentepe'nin gündeminden çıkarmış olacağız. Yol sorununu çözmek için ayırdığımız ödenek her yıl arttırılacak" dedi.

        Gürgentepe ilçesinde katıldığı iftarda vatandaşlara seslenen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Hükümet Konağı'nın bu yılın yatırım programına alındığı müjdesini verdi. İlçede sürdürülen yol ve su çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Enver Yılmaz, göreve geldikleri ünden bu yana özellikle ilçelerde su ve yol meselesinin öncelikli çözülmesi gereken en önemli sorunlar olarak karşılarına çıktığını ifade etti.

        Gürgentepe'ye sağlanacak su için gölet ihalesinin yapıldığını kaydeden Başkan Yılmaz, "Bu yıl itibarı ile su sorunu en çok olan ilçelerimizden Gürgentepe'ye sadece su için harcayacağımız para 15 milyon liradır. Rakım olarak çok yüksek olmasından dolayı içme suyu konusunda bu ilçemizde sorunlar yaşanıyordu. Gürgentepe'de ayda 50 bin lira yılda 600 bin lira su parası toplanıyor. Su geliri ne kadar az olsa bile bu yıl 15 milyon lira gibi çok ciddi bir yatırım yapacağız. Biz yatırımları karşılık beklemeden yapıyoruz. Halkımızın sorunlarının çözümü için biz, ne kadar para harcayacağımızın hesabını yapmayız. Bu eksikliği gidermek görevimiz. Su sorununu önümüzdeki yıla kadar Gürgentepe'nin gündeminden çıkarmış olacağız" diye konuştu.

        YOL İÇİN 15 MİLYON LİRA HARCANACAK

        Ulaşım yatırımlarının hükümet tarafından çok yakından takip edildiğine vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, "Bizlerin önüne sorun olarak gelen ikinci konu ise ulaşım, yani yol sorunu idi. Ordu-Ulubey-Gürgentepe-Gölköy yolunun yanı sıra iç bağlantı ve grup yolları için çalışmalar sürüyor. Hükümetimiz,burada yaşanan sorunların tamamını biliyor. Sayacabaşı'ndan Gölköy'e kadar olan bölümde sorun büyük idi. Sayacabaşı'ndan Ordu tarafına kadar olan bölümün 15 km'lik kısmının ihalesi yapıldı. Müteahhit firma şu an itibarı ile şantiyesini kurdu. İnşallah hava açar açmaz çalışmalar başlayacak. Ordu, Büyükşehir olmadan önce yol için Gürgentepe ilçemize ayrılan para 750 bin lira idi. Büyükşehir olduktan sonra ise yol için ayırdığımız para 15 milyon 400 bin lira. Neredeyse 20 katı büyüklüğünde bir rakam Gürgentepelilerin yol için hizmetine sunuluyor. Bu hizmetlerin tamamlanmasının ardından Gürgentepemiz daha yaşanılabilir bir ilçe olacak" şeklinde konuştu.

        (MAK-SLH-Y)

        10.06.2016 13:50:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Ordu İlçeleri
        Tüm Ordu Haberleri
         Ordu

        Ordu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa