Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON'DA DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ HAFTA SONU ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

        TRABZON (İHA) - AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları '5 Haziran Dünya Çevre Günü' dolayısıyla turizm merkezi Uzungöl'de "Çevre hep AK'lımda" etkinliği düzenlediler.

        Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen ve TRADOST'un desteklediği 5 Haziran Dünya Çevre Günü yürüyüşü ise Düzköy ilçesine bağlı Çalköy'de "Korunacak Çok Şey Var" sloganıyla yapıldı.

        DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ'NDE "ÇEVRE HEP 'AK'LIMDA" DEDİLER

        AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz ve beraberindekiler Dünya Çevre Günü nedeniyle Uzungöl'de fidan dağıtımında bulundular. Esnafa, vatandaşlara ve turistlere fidan dağıtımı yapan AK Gençlik Trabzon ekibi 'Çevre Günüyle' alakalı da bilgilendirme mesajları verdi. Çevre hep AK'lımda tişörtü giyen AK Partili gençler, fidan dağıtımının ardından bisiklete binerek Uzungöl'ün çevresini dolaştı.

        Program sonrası açıklamalarda bulunan İl Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz, "AK Gençlik Trabzon ekibi olarak birçok organizasyona ve programa ev sahipliği yaptık fakat bu program çok anlamlı oldu. Cennet gibi yerlerimiz var ve doğayla iç içe bir yaşam sürebileceğimiz köylerimiz, parklarımız ve yaşam alanlarımız var. Biz hem çevreye karşı duyarlılığa dikkat çekmek hem de ağaç ve orman konusunda bir bilinç oluşturmak adına böyle bir program yaptık. Uzungöl'ü seçme sebebimiz ise hem şehrimizin hem de ülkemizin bir göz bebeği olmasındandır. Çevreye, doğaya ve doğal yaşama saygımız eksik olmasın" dedi.

        "KORUNACAK ÇOK ŞEY VAR"

        Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 5 Haziran Dünya Çevre Günü yürüyüşü Düzköy ilçesine bağlı Çalköy'de "Korunacak Çok Şey Var" sloganıyla yapıldı.

        Doğa yürüyüşü yaklaşık 150 katılımcının Çalköy Mağarası'nı gezmesiyle başladı. Daha sonra iki kilometrelik parkuru yürüyen Trabzonlular sis eşliğinde keyifli zaman geçirip mesire alanına ulaştı. Burada piknik yapan doğaseverler kemençe eşliğinde horon oynadı. Çalköylü kadınlar da misafirlere eşlik ederek köy hakkında açıklamalarda bulundular. Mesire alanının ardından Çalköy merkezdeki bir kahvehanede toplanan katılımcılara TTSO AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz tarafından, Avrupa Birliği'nin çevre politikalarına ilişkin kısa bir sunum gerçekleştirdi.

        (BK-ÖS-Y)

        06.06.2016 11:44:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Trabzon İlçeleri
        Tüm Trabzon Haberleri
         Trabzon

        Trabzon

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa