Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TERMAL'İN DEV YATIRIMLARI HIZLA İLERLİYOR

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Yalova'nın Termal ilçesinde toplam bedeli 10.5 milyon TL'yi bulan 2 dev yatırım hızla ilerliyor. Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, her iki yatırımı sonbahara kadar tamamlayacaklarını söyledi.

        Termal ilçesi son yılların en büyük 2 yatırımına ev sahipliği yapıyor. Bu yatırımların ilki, yerin 2 kat altına inecek 100 araç kapasiteli yeraltı otoparkı. Otoparkın kazık çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 2.5 milyon TL'lik yatırım hakkında bilgi veren Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, "Yer altına yapmaya başladığımız katlı otoparkın kazık işlemleri yüzde 80 oranında tamamlandı. Bitirmek üzereyiz. 1 aya kadar bu çalışmayı tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Bu otopark için İller Bankası'ndan 2 milyon 500 bin TL kredi talebimiz de onaylandı. Otoparkın ihale işlemlerine başlıyoruz. Hazırlıklarımızı haziran sonu için yaptık. İhaleye haziran sonunda çıkıp hazırlıkları yaparız. İlçede yaz inşaat yasağı olduğu için eylül ayının ortalarında da çalışmalara başlarız. Önümüzdeki sezona yeraltı otoparkımızı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üzerine de ilçemize yakışır bir meydan yapacağız. Bu meydan için de bir plan ve proje çalışması yapılacak. Adım adım ilerliyoruz" dedi.

        İlçedeki bir diğer yatırım ise 8 milyon TL'ye mal olacak olan isale hattı. Bu çalışma hakkında da bilgi aktaran Atik, "İçme suyu isale hattı çalışmalarımız başladı. 7 kilometrelik hattaki isale hattı modernize edilecek. Bu hattın 2 kilometrelik bölümünü yeniledik. Ana yoldan ilçeye doğru hattı getirmeyi sürdürüyoruz. Buna bağlı olarak Gökçedere Mahallesi'nde içme suyu depomuzun inşasına başladık. Zeminini radyal betondan yaptık. Duvarlarının yapımına başladık" şeklinde konuştu.

        Atik, toplam bedeli 10.5 milyon TL olan her iki yatırımı da çok önemsediklerini dile getirerek, bu yatırımlar sayesinde ilçenin 2 büyük eksiğinin ortadan kaldırılmış olacağını dile getirdi.

        (SÇ-MŞ)

        30.05.2016 14:09:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa