Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KAPLICA TESİSLERİNE TERMAL AQUAPARK YAPILACAK

        SAİM ÇOTUK

        YALOVA (İHA) - Yalova'daki Termal Kaplıca Tesisleri'ne ölü sezon olarak adlandırılan kış aylarında hareketlilik getirmek maksadıyla bir proje hazırlandı. Kapıca tesislerine termal suyun kullanıldığı dev bir Aqua Park bölümü yapılması için çalışma başladı.

        Sağlık Bakanlığı tarafından işletilen Termal Kaplıca Tesisleri yılın her sezonunda hareketliliği yakalamak için önemli bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Kış aylarını çok az bir dolulukla geçiren tesis ölü sezon olarak anılan bu dönemde canlılığı yakalamak adına Aqua Park projesi için düğmeye bastı. Termal Kaplıca İşletmeleri Müdürü Ömer Şahan, her kesimden insana her mevsim hizmet verecek bir konsept geliştireceklerini dile getirdi. Şahan, tesis içerisinde toplam alanı 900 metre kareyi bulan 3 bağımsız havuz tasarladıklarını dile getirdi.

        Projeyi Sağlık Bakanlığı'na sunduklarını ve onay beklemeye başladıklarını hatırlatan Şahan, "Aqua Parkı 3 tane 300 metrekare alanlı bağımsız havuz şeklinde yapacağız. Bu alanda aile havuzu, bayan ve erkek yüzme havuzu olarak konsept bir bölüm oluşturacağız. İçerisinde yine bir birinden bağımsız kafeteryaları bulunacak. Bu alanda havuz başı düğünlerde gerçekleştirilebilecek. 600 kişiye kadar düğün yapabileceğiz. Bu sayede her konseptteki insanı ağırlamayı hedefliyoruz. Bakanlığa gerekli izin taleplerimizi ilettik. İzin çıktıktan sonra proje artı planlama çalışmasını azami 6 ay içerisinde bitireceğiz. Bakanlığa projeyi kendi imkanlarımızla bankaya borçlanarak yapmayı teklif ettik. Şu anda Termal girişinde otopark olarak kullanılan alanda kurulacak olan Aqua Park için Anıtlar Kurulu'ndan da tüm izinlerini aldık. Bu alan Anıtlar Kurulu'nda kür merkezi olarak görüldüğü için günü birlik tedavi amaçlı kaplıca suyu götürdüğünüz her yere hizmet verebilirsiniz deniyor. Kafeteryaların yapılaşması için de sadece ahşap konsept izni veriyorlar ki bizim tercihimiz de zaten bu yönde. Hedefimiz kış sezonunun ortasında Aqua Parkı hizmete açmak" dedi.

        (SÇ-MŞ)

        27.05.2016 14:58:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Yalova İlçeleri
        Tüm Yalova Haberleri
         Yalova

        Yalova

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa