Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        29. AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİNİ ANMA ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

        - GÖYNÜK BELEDİYE BAŞKANI KEMAL KAZAN:

        - "TÜM TÜRKİYE'Yİ GÖYNÜK'E DAVET EDİYORUZ"

        BÜLENT VELİOĞLU

        BOLU (İHA) - Bolu'nun Göynük Belediyesi, Göynük Kaymakamlığı ve Akşemseddin Hazretleri Vakfı tarafından düzenlenen "29. Geleneksel Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü etkinlikleri başlıyor.

        Göynük'te 29.'su düzenlenecek olan Akşemseddin Hazretlerini Anma Günü etkinliklerine tüm Türkiye davet edildi. Etkinlik öncesinde açıklama yapan Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, etkinliğe tüm Türkiye'yi davet ettiklerini dile getirdi. Aynı zamanda Akşemseddin Hazretleri Vakfı Başkanı da olan Kemal Kazan, "Tarihimizin en önemli alimlerinden biri olan Akşemseddin Hazretleri'ni unutturmamak amacıyla bu yıl 29.'uncusunu düzenlediğimiz anma günü etkinliklerine politika, iş dünyası, sivil toplum örgütleri ile tüm Türkiye'yi davet ediyoruz" diye konuştu.

        İlk olarak 28 Mayıs Cumartesi günü Ömer Sekkini Hazretleri ve Akşemseddin Hazretleri'nin türbelerini ziyaretle başlayacak etkinlikler, Belediye Meydanı'ndaki Mehter Takımı ve semazen gösterisinin ardından ilahi konseri ile devam edecek. Açılış konuşmaları ve Gazi Süleyman Paşa Cami'inde Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından program Hamamönü meydanında verilecek geleneksel etli pilav ikramı ile son bulacak.

        İstanbul'un manevi fatihi olarak da tanımlanan Fatih Sultan Mehmed'in hocası Akşemseddin Hazretleri'nin hem Göynük hem de Türkiye için çok önemli bir tarihi değer olduğunu vurgulayan Kemal Kazan, gelecek nesillerin de Akşemseddin Hazretleri'ni tanıması için çalışmalar sürdürdüklerini kaydetti. Kazan, "Göynük ve Akşemseddin Hazretleri ayrılmaz bir bütün. Anma günümüz, 15. yüzyılın en büyük sufi ve bilim adamına karşı hissettiklerimizi, saygı ve hürmetimizi göstermek için bir vesile. Çocuklarımıza, gençlerimize onun çok yönlü kişiliğini, zenginliğini aktararak O'nu gelecek nesillere taşımak en büyük hedefimiz. Bu hedefimize ulaşmak amacıyla Akşemseddin Hazretleri Vakfı ile birlikte yeni projelerimiz var. Haftasonu bu manevi huzuru paylaşmak tüm Türkiye'yi Göynük'e bekliyoruz."

        (BV-GY-Y)

        26.05.2016 16:46:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bolu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bolu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bolu İlçeleri
        Tüm Bolu Haberleri
         Bolu

        Bolu

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa