Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ELAZIĞ'DA ÇİFTÇİLERE ORGANİK ARI KOVANI DESTEĞİ

        KAMİL CAN KILIÇ

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ'da arıcılıkla uğraşan 20 yetiştiriciye özel olarak hazırlanmış 200 adet organik kovan verildi.

        Elazığ'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile El Sanatları Eğitim Merkezi işbirliğinde organik tarımın yaygınlaştırılması ve kontrolü projesi kapsamında Maden ilçesinde yürütülen, "Organik Arıcılığın ve Bal Üretiminin Geliştirilmesi" alt projesiyle bugün 20 arı yetiştiricisine 200 adet organik kovan dağıtıldı. El Sanatları Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, Arıcılar Biriliği Başkanı Yusuf Elitok ve arı yetiştiricileri katıldı.

        Arıcılık tarım sektörünün en karlı yatırımlarından biri olduğunu belirten Arıcılar Biriliği Başkanı Yusuf Elitok, "Arıcılık fazla sermaye gerektirmeden en iyi kazanım sektörlerinden biridir. Bunun yanında Elazığ arıcılıkta bal verimi ve kalitesi bakımından dünyada en kaliteli bala sahip olan illerden biridir. Elazığ'da arıcılık ilk bahar sezonunda verimli olmamasına rağmen bal üretiminde Türkiye'nin en verimli şehirlerinden biridir" dedi.

        İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün geliştirdiği bir proje dahilinde kovan üretmeye aday olduklarını vurgulayan El Sanatları Eğitim Merkezi Müdürü Haydar Aktar, "Kovan üretimine sanatı da kattık. Organik olmasına dikkat ettik. Bu ürünlerin Elazığ'daki arıcılara hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Elazığ'ın arıcılık için en önemli iller arasında yer aldığını söyleyen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, "Arıcılarımızın olanaklarını zenginleştirmek ve daha kaliteli arıcılık ürünleri üretmek noktasında kendilerine dağıtacağımız kovanlarla destek olacağız. Bundan sonrada sürekli onların yanında olacağız ve onlarla birlikte Elazığ'daki arıcılığı hareketliliğe getirme noktasında gerekli gayreti ortaya koyacağız. İlimiz 661 tane arıcılık işletmesi olan, yılda 500 yüz ton bal üreten ve 68 bin kovanı olan, bunun yanında da 27 bin bal mumu üreten potansiyele sahip" dedi.

        Organik arıcılığı geliştirme projesi hakkında bilgi veren Karahan, şunları söyledi:

        "Organik arıcılığı geliştirme projesi kapsamında özellikle organik bal üretimi kapsamına yönelik uygun olan kovanların üretilip arıcıların hizmetine sunulması noktasında bakanlık olarak bir proje geliştirdik.2014 yılında projenin 1. ayağı Maden ilçesinde başlatıldı. Orada 20 arıcıya her yıl 10'ar organik kovan dağıtımı yapılmak üzere totalde 600 tane kovanın dağıtım projesinin son aşaması gerçekleştirmiş olduk."

        Program arı yetiştiricilerine kovan dağıtımının yapılmasıyla sona erdi.

        (CK-MP-Y)

        20.05.2016 12:02:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Elazığ İlçeleri
        Tüm Elazığ Haberleri
         Elazığ

        Elazığ

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa