Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VALİ BARUT, YILDIZELİ İLÇESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

        UĞUR YİĞİT

        SİVAS (İHA) - Sivas Valisi Alim Barut, Yıldızeli ilçesinde incelemelerde bulundu.

        Vali Alim Barut ilk olarak Yıldızeli Kaymakamlığ'ını ziyaret etti. Kaymakam Ahmet Can Pınar'ı makamında ziyaret eden ve ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Barut, daha sonra il encümen toplantısını gerçekleştirdi. Barut, kaymakamlık ziyaretinin ardından Yıldızeli Belediyesine geçerek, Belediye Başkanı Yılmaz Navruz ile bir araya geldi.

        Ziyaretlerin ardından Barut, Yıldızeli İlçe Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan el işi sergisinin açılışına katıldı. Burada kursiyer ve öğreticiler ile bir süre sohbet eden Barut, daha sonra ilçede yapımı devam eden 75 yataklı devlet hastanesi ile 12 derslikli İmam Hatip Ortaokulu inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

        Vali Alim Barut ziyaretler kapsamında ilçede düzenlenen fidan dikim törenine de katıldı. Yıldızeli Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de katıldığı programda çok sayıda fidan toprakla buluşturuldu.

        Vali Barut son olarak, Sivas-Tokat il sınırında Çamlıbel'de bulunan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 1919 tarihinde İstiklal Savaşı için Sivas'a gelirken uğradığı Atatürk Çeşmesi'ni de inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

        ilçe gezisiyle ilgili yaptığı değerlendirmede ilçelerde yapılan hizmetleri ve yatırımları görmek için her 15 günde bir ilçeleri ziyaret ettiğini ve il encümen toplantılarını yaptığını belirten Barut,, "İl encümen toplantısının ilkini Gölova ilçesinde gerçekleştirmiştik. İkincisini de Yıldızeli ilçesinde yaptık. Bu toplantılarda amacımız Sivas merkez ile ilçelerimizin bağını kuvvetlendirmek. Ayrıca ilçelerimizde tespit edilen ihtiyaçları yerinde inceleyerek, yapılan hizmetleri yakından görmek. Bizlerde bu yönde encümen kararlarını alıyoruz. Sayın kaymakamımız da bize Yıldızeli ilçesinde yapımı devam eden işlerin son durumu hakkında bilgi verdi. Özellikle eğitim ve sağlık alanında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledik. Diğer yandan Atatürk Çeşmesi'yle ilgili de eksikleri tespit ettik ve notlarımızı aldık. Burada en kısa zamanda güzel bir çalışma yapacağız. Aşınan ve yıpranan yerlerini yaptıracağız." diye konuştu.

        İlçe Kaymakamı Ahmet Can Pınar ise, ilçede eğitim ve kırsal altyapı alanında önemli hizmetler yapıldığını söyledi.

        (UY-SK)

        11.05.2016 08:44:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Sivas İlçeleri
        Tüm Sivas Haberleri
         Sivas

        Sivas

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa