Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KEÇİBORLU HAVACILIK VE MEYVE SEBZE LOJİSTİK ÜSSÜ OLUYOR

        FERHAT KAYA

        ISPARTA (İHA) - Isparta'nın Keçiborlu ilçesi havacılıkta kümelenme merkezi oluyor. 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak olan Havacılık MYO'nun yanında 4 yıllık Havacılık Yüksek Okulunun Keçiborlu'da açılmasına Bakanlar Kurulundan onay verildi. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığına Havacılık Meslek Lisesinin Keçiborlu'da kurulması için başvuru yapıldı. Bunun yanında Kuveytli yatırımcılar Keçiborlu'da meyve ve sebze lojistik merkezi oluşturmak için ilk arazi alımını yaptı. Bundan sonraki süreçte soğuk hava depoları ile paketleme tesisleri inşa ederek Keçiborlu'yu meyve ve sebze ile ilgili lojistik merkezi haline getirmesi bekleniyor.

        KUVEYTLİ İŞADAMI KEÇİBORLU'YA LOJİSTİK MERKEZİ KURACAK

        Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak "BAKA tarafından ilimize getirilen Kuveytli işadamları ilçemizde meyve sebze lojistik merkezi oluşturmak için kalacakları yerleri ve ofis merkezini oluşturmak için 950 metrekarelik ilk araziyi aldılar. Kuveytli yatırımcılar daha önce çok sayıda ili gezmişler. Keçiborlu'yu tercih etmeleri bu noktada bizim açımızdan çok sevindirici. İşlerin planlandığı gibi gitmesi halinde Kuveytliler meyve ve sebze lojistik merkezi olarak Keçiborlu'ya yatırım yapacaklar" dedi.

        HAVACILIĞIN MERKEZİ KEÇİBORLU OLACAK

        Keçiborlu'da 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde öğrenci almaya başlayacak olan Havacılık MYO'nun yanında 4 yıllık Havacılık Yüksek Okulunun Keçiborlu'da açılmasına Bakanlar Kurulundan onay verildi. Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığına Havacılık Meslek Lisesinin Keçiborlu'da kurulması için başvuru yapıldı. Belediye Başkanı Parlak Milli Eğitim Bakanlığının havacılık meslek lisesi talebine olumlu baktığını söyledi.

        KARA HAVACILIK İÇİN TOKİ KONUTLARI

        Parlak, ilçede Kara Havacılık Okulu çalışanları için yeni bir TOKİ girişiminde bulunduklarını söyleyerek "Kara Havacılık Okulu için Isparta'ya gelecek personellin barınma ihtiyacını karşılamak için 3. etap TOKİ konutları girişimlerine başladık. İl Merkezinde malum ev fiyatları çok yüksek bizde bu noktada Kara Havacılık Okulu için gelecek personele bir alternatif oluşturmak için bu çalışma içine girdik. Şu anda projeleri hazırlanıyor" diye konuştu.

        GELİŞMİŞ BİR İL İÇİN GELİŞMİŞ İLÇE

        Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak, ilin bir bütün halinde gelişmesi gerektiğini söyleyerek "Keçiborlu 30-40 yıldır hizmet anlamında oldukça gerilerde idi. Ama bu projelerle Keçiborlu il merkezi kadar gelişmiş Isparta'nın giriş kapısı olacak bir ilçe olacak. Biz her zaman Keçiborlu olarak gelişmek istiyorsak köylerimizle birlikte gelişmeliyiz diye bakıyoruz. Aynı şekilde Isparta merkezde gelişmek istiyorsa ilçeleri ve köyleri ile gelişmelidir. Bugün bakıyoruz, Büyükşehirlerin çok büyük ilçeleri vardır. Bugün Isparta'nın 80-90 bin nüfuslu ilçeleri olmalı. Keçiborlu'da dahil bir çok ilçeden il merkezine yoğun bir yığılma var. Hal böyle olunca il merkezi giderek sıkışıyor. İl merkezindeki sıkışıklık hem ilin hem de ilçelerin gelişmesini engelliyor. Böyle olunca il merkezindekilerde başka illere kaçmaya çalışıyor. Bizim hedefimiz Isparta il merkezinden diğer illere kaçmaya çalışan nüfusun bir kısmını Keçiborlu'ya çekmek" ifadelerini kulandı.

        21.04.2016 10:47:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Isparta İlçeleri
        Tüm Isparta Haberleri
         Isparta

        Isparta

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa