Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARTVİN'DE TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

        NURBAY USTA

        ARTVİN (İHA) - Artvin'in Şavşat İlçesi'nde turizm haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

        Şavşat ilçesi Yavuzköy'de gerçekleştirilen etkinliğe Vali Kemal Cirit, Şavşat Kaymakam Mesut Gazi Ambarcı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, il ve ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

        Yapılan etkinliklerde Vali Kemal Cirit yapmış olduğu konuşmada ilk defa il merkezi dışında bir ilçede turizm organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek "Bizim Şavşat'ı seçmemizin en büyük nedeni her türlü doğa turizminin yapılabildiği ve Artvin geleneksel yaşamın, geleneksel kültürün yaşatıldığı ve Türkiye'de sakin şehir (Cittaslow) ünvanı almış ilk 10 ilçemizden birisidir. Ayrıca geleneksel müziğimizin folklorumuzun en otantik bir şekilde yaşatıldığı bir ilçemizdir. Şavşat alternatif turizmin merkezi olması nedeniyle büyük bir gurur kaynağımızdır. Ülkemizin tek biyosfer alanı olması en çok bitki çeşitliğine sahip bir il pozisyonlarına sahip olması nedeniyle turizmcilerin gidebileceği en önemli merkezlerden biri Artvin'dir" dedi.

        Yapılan konuşmalardan sonra Kars'ın Susuz ilçesinden gelen atlı cirit sporcuları bir gösteri sundular. Daha sonra Berobana ve Tavuk barı oyunları katılımcılara zevkli anlar yaşattı. Berobana oyunu sonrası Vali Kemal Cirit, il ve ilçe protokolü oyuncular ve vatandaşlarla birlikte halay çektiler. Yoğun yağmura rağmen çevre il ve ilçelerden gelenlerle birlikte yaklaşık 5 bin kişinin izlediği etkinlikler halk oyunları gösterileri ile devam etti.

        (NU-ÖS-Y)

        16.04.2016 17:02:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Artvin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Artvin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Artvin İlçeleri
        Tüm Artvin Haberleri
         Artvin

        Artvin

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa